Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.11.2014. 12:40

AMD 

​FreeSync je AMD-ov odgovor na Nvidia G-Sync

AMD-ova nova tehnologija za sinkronizaciju GPU-a i zaslona stiže na Samsungove monitore 2015. godine.

​FreeSync je AMD-ov odgovor na Nvidia G-Sync

Mnogim korisnicima, posebice gamerima, prilikom kupnje novog monitora sve češće je važan podatak posjeduje li Nvidia G-Sync tehnologiju. Obzirom da je ta tehnologija optimizirana za Nvidijine grafičke kartice, AMD je odlučio ponuditi svoju inačicu koju nazivaju ​FreeSync.

U osnovi ova tehnologija se ne razlikuje previše od G-Synca, te služi za usklađivanje brzina osvježavanja monitora i procesora grafičke kartice u računalu (GPU-a), čime se sprječava takozvano "lomljenje slike", kašnjenje ulaznog signala i podrhtavanje, što se najčešće pojavljuje prilikom žestokih i brzih scena u video igrama. Rezultat toga je trenutan prikaz scena, veća oštrina objekata i savršena glatkoća, što mnogim gamerima predstavlja jedan od najvažnijih elemenata vizualnog dojma.

Za razliku od G-Synca, AMD-ova ​FreeSync tehnologija za sinkronizaciju monitora i GPU-a je "otvoreni standard", što znači da ju u svoje monitore smiju implementirati svi proizvođači bez plaćanja ikakvih naknada za licence. Na taj način AMD na najbolji način potiče proizvođače gamerskih monitora da ugrađuju njegovu tehnologiju u svoje proizvode, jer ih implementacija neće ništa koštati.

Prve monitore s ugrađenom FreeSync tehnologijom proizvoditi će Samsung koji će u ožujku 2015. godine lansirati tri modela s dijagonalama ekrana od 23,6, 27 i 31,5 inča.   

Izvor: AMDVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->