Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2013. 12:35

Nvidia 

VIDEO: Nova G-SYNC tehnologija za gaming monitore

Nova G-SYNC tehnologija trebala bi optimizirati sinkronizaciju između GPU-a i zaslona.

VIDEO: Nova G-SYNC tehnologija za gaming monitore

Mada gameri u današnje vrijeme rijetko imaju problema s treperenjem ekrana, pucanjem slike, lagom i drugim grafičkim problemima, još uvijek se pojavljuju određene poteškoće koje Nvidia sada želi u potpunosti riješiti svojim G-SYNC modulom za gaming monitore.

U osnovi se radi o tehnologiji koja sinkronizira osvježavanje monitora prema "stopi" renderiranja koje obavlja grafički procesor (GPU).

Glavna promjena u odnosu na dosadašnju sinkronizaciju je u tome što monitori više ne moraju imati fiksnu frekvenciju osvježavanja (refresh rate), pa bez obzira postavite li refresh rate na 60, 75, 120 Hz, Nvidija G-Sync je u mogućnosti da ga "pregazi".

Do sada je jedini način za rješavanje "raspadanja slike" bilo uključivanje V-SYNC-a (Vertical-SYNC), no to je stvaralo dodatni lag i zastajkivanja, jer su GPU i monitor bili na različitim refresh rateovima, a G-SYNC bi to trebao riješiti.

No da biste mogli koristiti blagodati nove tehnologije, morat ćete posjedovati monitor koji ju podržava, odnosno koji posjeduje G-SYNC modul koji je proizvela Nvidia (na slici gore).

Nvidia navodi kako će se krajem ove godine njihovi prvi moduli naći u Asusovim VG248QE monitorima za koje će modderima biti isporučen Nvidijin G-SYNC DIY modifikacijski kit.

U videu dolje možete vidjeti demonstraciju koja je održana ovih dana na Nvidijinom Editor's Day događanju u Montrealu, gdje je rečeno da će se novi monitori s G-SYNC značajkom pojaviti u prvom kvartalu 2014. godine, a među tvrtkama koje će ih proizvoditi nalaze se ASUS, Philips, Benq i Viewsonic.

Nvidia se na svojem webu hvali kako su poznati proizvođači igara John Carmack, Tim Sweeney, Johan Andersson i Mark Rein oduševljeni V-SYNC tehnologijom, te da veliki interes pokazuju i razne pro-gaming lige koje kažu da će ona omogućiti da svi igrači imaju iste uvjete u mečevima kako bi mogli pobjeđivati isključivo zbog svoje vještine. 

Izvor: Nvidia

VIDEO: Demonstracija G-SYNC tehnologije na Editor's Day događanju u MonteraluVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->