Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.01.2019. 09:57

Facebook Research VPN 

Facebook plaća instaliranje aplikacije za uhođenje

Osobe između 13 i 35 godina za instaliranje Facebook Research VPN-a navodno mogu dobivati 20 dolara mjesečno.

Facebook plaća instaliranje aplikacije za uhođenje

Sudeći prema istraživanju koje je proveo TechCrunch, Facebook u tajnosti plaća osobama između 13 i 35 godina (najčešće tinejdžerima između 13 i 19) instaliranje i korištenje aplikacije za Android i iOS telefone pod nazivom Facebook Research VPN koja tvrtki omogućuje prikupljanje svih podataka s telefona i povijesti surfanja webom. Ova Android aplikacija je slična onoj za iOS telefone pod nazivom Onavo Protect koju je Apple prošle godine banao zbog kršenja pravila App Storea, obzirom da omogućuje društvenoj mreži dekriptiranje i analiziranje aktivnosti na iPhoneovima.

TechCrunch tvrdi da mu je Facebook priznao da je pokrenuo Research program s ciljem prikupljanja podataka i učenja o navikama korisnika, a između ostaloga od njih se tražilo i da skidaju screenshotove svojih narudžbi na Amazonu.

Program je administriran kroz servise za beta testiranje Applause, Beta Bound i uTest, a u nekim dokumentima stoji da je dio Facebookovog projekta Project Atlas kojim najveća društvena mreža na svijetu želi otkriti nove globalne trendove.

Nakon ovog otkrića Apple je FaceBook Research VPN aplikaciju blokirao zaključivši da krši pravila Appleovog App Storea baš kao i Onavo Protect, no Research program se nastavlja na Androidu.

Nakon ovih informacija s TechCruncha odlučili smo saznati kako se uopće može doći do te Facebookove aplikacije, pa smo na Quori pronašli da se u program može ući samo putem pozivnice. Ako želite saznati više detalja posjetite ovu poveznicu. Ukoliko se odlučite uključiti u Facebookov program moramo vas upozoriti da to činite na vlastitu odgovornost i da vam ne možemo garantirati da ćete doista dobivati neki mjesečni honorar od najveće društvene mreže ako joj dopustite da vam uhodi telefon.

Mi osobno ne bismo nikad instalirali taj softver, a vi kako želite.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->