Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2013. 10:44

Seecrypt 

Enkripcijska aplikacija idealna za teroriste

Britanska policija protiv aplikacije koja omogućuje komunikaciju bez mogućnosti presretanja.

Enkripcijska aplikacija idealna za teroriste

Harvey Boulter (na slici gore), šef tvrtke Porton Group koja proizvodi aplikaciju Seecrypt, reklamira je s ovom porukom: "Ako pripadate policijskim ili vladinim agencijama, možete se ozbiljno zabrinuti".   

Prema njegovim tvrdnjama, ova aplikacija, ili bolje rečeno usluga za Android i iOS uređaje koja se naplaćuje 3 dolara mjesečno, u potpunosti onemogućava presretanje tekstualnih poruka i prisluškivanje telefonskih razgovora, korištenjem napredne enkripcije koja se obavlja preko Seecryptovih servera.

Svaki puta kada dva korisnika aplikacije međusobno komuniciraju ili razmjenjuju poruke, Seecrypt generira enkripciju sastavljenu od dva „"loja" (layera) od 2.048 brojeva. Prvi svakom novom pozivu ili poruci, generira se potpuno novi "ključ", pa tvrtka kaže kako bi za dekriptiranje komunikacija, superračunalima u britanskoj komunikacijskoj obavještajnoj agenciji GCHQ trebalo 6 mjeseci za razbijanje samo jednog sloja koda.

Nakon instalacije aplikacije, korisnici prije pozivanja ili slanja poruke u prefix broja s kojim žele uspostaviti komunikaciju utipkaju broj +281, te potom mogu ostvariti enkripcijsku komunikaciju s bilo kojim korisnikom Seecrypta.

Bivši šef britanske obrambene obavještajne agencije Sir Joseph French kaže kako se ova aplikacija nalazi na vrhu komunikacijskog softvera koji uvelike narušava sigurnost.   

Inače, zanimljivo je kako je aplikacija nastala od inačice softvera pod nazivom Cellcrypt, koju Porton Group proizvodi za vojsku, te je raširena za komunikaciju kod koalicijskih snaga u Afganistanu.

Aplikaciju za Android uređaje možete preuzeti ovdje, za iOS na ovoj poveznici, a uskoro će se pojaviti inačice za BlackBerry 10 i Windows Phone operativne sustave. 

Izvor: Daily Mail

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->