Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.04.2013. 12:22

Više od glasine 

Developer: Xbox 720 mora biti stalno spojen na Internet

Nakon glasina da će nova konzola tražiti stalni Internet priključak, dolazi potvrda jednog developera.

Developer: Xbox 720 mora biti stalno spojen na Internet

Nikolai Mohilchock, stariji dizajner iz tvrtke proizvođača igara Workshop Entertainment, poznate po igri Sorcery i DLC-u Mr. Torgue's Campaign of Carnage za Borderlands 2, dao je naznačiti da će Xbox 720 doista zahtijevati stalni priključak na Internet, jer ga bez toga nećete moći koristiti čak niti za offline igranje.

Mada nije direktno potvrdio tu glasinu o kojoj se u posljednje vrijeme često priča, Mohilchock je izjavio: "Obzirom da nemam legitimitet za to, ne mogu potvrditi ili negirati da je informacija o potrebi za stalnim priključkom Xboxa 720 na Internet istinita, no mogu vam samo reći da se osigurate da redovno plaćate račune za Internet svojim ISP-ovima", piše Mohilchock na Evil Avatar forumu.

Ova izjava doista ne mora značiti da će XBox 720 doista tražiti stalni priključak na Internet, no možemo reći da je sigurno da se igre neće moći instalirati ako niste spojeni na mrežu, ali i da postoji mogućnost da ih uopće nećete moći igrati bez stalnog priključka. 

Ukoliko će tako doista biti, ovo je veliki plus za PlayStation 4, za koji je potvrđeno da neće imati takav sustav koji omogućuje dodatni nadzor nad sadržajima koje koristite na svojoj konzoli, a ujedno može odlično poslužiti i kao alat za vođenje statistika o tome koje igre se najviše igraju, pa se prema tome može kreirati posebne ponude za pojedinačne korisnike.

Naravno, sami korisnici ne vole takvo zadiranje u svoju "privatnost gaminga", pa je za očekivati kako će ovaj potez Microsofta biti dočekan "na nož".

Inače, na potvrdu ove informacije ukazuje i jedna rasprava na Twitteru u kojoj je jedan od Microsoftovih kreativnih direktora Adam Orth, zastupao stajalište da ne vidi nikakav problem u tome da konzole traže stalni internetski priključak, jer je kako kaže "takav svijet u kojem danas živimo".

orth

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->