Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.02.2019. 12:33

Google 

Chrome sprječava detektiranje Incognito moda

Nova značajka stiže kao opcija u nadogradnji Chrome 74 preglednika, a u Chromeu 76 će biti stalno uključena.

Chrome sprječava detektiranje Incognito moda

Chrome preglednik u sebi sadrži anonimni (Incognito) mod, koji korisnicima pruža veću dozu anonimnosti dok surfaju internetom. Obzirom da je taj mod jako popularan među korisnicima, mnogi oglašivači koriste jednostavan trik kako bi detektirali koristite li značajku anonimnosti dok se njihove stranice učitavaju.

Oni mogu jednostavno detektirati je li FileSystem API omogućen ili ne, a to je bug koji je Googleu poznat već duže vrijeme. Tehnički gledano, kada surfate webom s Google Chromeom, aplikacija stvara FileSystem API za pohranu podataka. Kada je anonimni mod uključen ta se značajka automatski onemogućuje kako bi se osiguralo da iza vašeg pregledavanja ne ostaju "tragovi". Ono što webovi rade je da gledaju je li FileSystem API prisutan ili nije, čime otkrivaju je li uključen anonimni mod.  

Google sada to želi promijeniti stvaranjem virtualnog datotečnog sustava tijekom surfanja anonimnim modom korištenjem sistemskog RAM-a, što znači da će datotečni sustav uvijek biti nazočan, pa oglašivači više neće znati je li incognito mod uključen ili nije.

Korisnici Chromea 74 će nadogradnju za ovo dobiti najvjerojatnije kao opciju, a ona će po "defultu" biti uključena u Chrome 76.

Inače, pretpostavljamo da znate da anonimni mod ne znači da ste potpuno nevidljivi na internetu jer vaše aktivnosti mogu i dalje biti vidljive vašem šefu u firmi, kao i pružatelju internetskih usluga. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam