Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2023. 15:39

Computex 2023 

Asus RTX 4070 grafička bez priključka za napajanje

Predstavljena grafička kartica za sada je samo koncept i napaja se putem novog utora na matičnoj ploči.

Asus RTX 4070 grafička bez priključka za napajanje

Nakon što je Nvidia usvojila novi 12VHPWR konektor za GeForce RTX 40 seriju grafičkih kartica koji može isporučiti do 600 W kroz jedan 16-pinski konektor, to je predstavljalo novu brigu za one koji žele nadograditi svoj PC novom grafikom, jer bez novog ATX 3.0 PSU-a, GeForce RTX 40 grafičke morate spajati putem adaptera, što automatski znači više kabela koji vise i vidljivi su oko GPU-a.

Sada je Asus na Computexu predstavio konceptualnu NVIDIA GeForce RTX 4070 Hidden-Connector Concept grafičku karticu koja nema priključak za napajanje, već energiju dobiva iz specijalno dizajnirane TUF GAMING Z790-PLUS Hidden-Connector Concept matične ploče na koju su dodali još jedan utor pod nazivom GC_HPWR. Pri tome se 16-pinski priključak za napajanje više ne nalazi na grafičkoj kartici, već je na stražnjoj strani matične ploče gdje se nalaze i svi drugi konektori.

4070 bez

U svakom slučaju spajanje grafičke na matičnu karticu ovim rješenjem donosi čist izgled bez kabela za napajanje i dobro je osvježenje. Obzirom da se za sada radi samo o konceptu, nije poznato hoće li se i kada nove grafičke i matične s ovim rješenjem naći na tržištu, no ako neki od proizvođača hardvera odluči usvojiti ovu ideju, toplo ćemo to pozdraviti.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ASUS koncept Computex RTX 4070
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->