Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2023. 12:01

Computex 2023 

VIDEO: ACE je Nvidijin Generativni AI za kreiranje likova

Nvidia kaže da je ACE tehnologija budućnost kreiranje NPC likova u igrama koja im donosi inteligenciju kroz interakcije prirodnog jezika koje pokreće AI.

VIDEO: ACE je Nvidijin Generativni AI za kreiranje likova

Nvidijin CEO Jensen Huang na keynote konferenciji Computexa, između ostaloga je predstavio generativni AI za kreiranje likova u igrama po nazivom Nvidia Avatar Cloud Engine for Games ili Nvidia Ace.  Ova je tehnologija osmišljena za razvojne programere kako bi generirali i prilagodili AI likove u igri. Modeli likova su unaprijed uvježbani i bit će spremni za generiranje dijaloga temeljenog na pozadinskim pričama na koje se AI može osloniti kako bi stvorio osjećaj dosljednosti i realizma.

Ideja je da neigrivi (NPC) likovi u igrama, postanu znatno pametniji jer će njihovim interakcija s igračima upravljati generativna umjetna inteligencija umjesto skriptiranih sekvenci u računalnom kodu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nvidia kaže da se ACE sastoji od više modula koji uključuju:

Nvidia NeMo - Pruža modele temeljnog jezika i alate za prilagodbu modela tako da možete dodatno prilagoditi modele za likove u igri. Modeli se mogu integrirati end-to-end ili u bilo kojoj kombinaciji, ovisno o potrebi. Ovaj prilagodljivi veliki jezični model (LLM) omogućuje određene pozadinske priče likova i osobnosti koje odgovaraju svijetu igre.

Nvidia Riva - Omogućuje mogućnosti automatskog prepoznavanja govora (ASR) i pretvaranja teksta u govor (TTS) kako bi se omogućio govorni razgovor uživo uz NVIDIA NeMo.

nvidia-ace-for-games-modules-graphic

Nvidia Omniverse Audio2Face: Trenutačno stvara ekspresivnu animaciju lica za likove iz igre samo iz audio izvora. Audio2Face ima Omniverse konektore za Unreal Engine 5, tako da možete dodati animaciju lica izravno MetaHuman likovima.

Pomoću NeMo tehnika usklađivanja modela možete NPC likove prilagođavati na razne načine. Prvo, upotrijebite kloniranje ponašanja kako biste omogućili modelu osnovnog jezika da izvršava zadatke igranja uloga prema uputama.

Nakon što je NPC potpuno usklađen, posljednji korak je primjena NeMo Guardrailsa, koji dodaje programabilna pravila za NPC-a. Ovaj vam alat pomaže u izgradnji točnih, prikladnih, tematskih i sigurnih likova u igri. NeMo Guardrails izvorno podržava LangChain, alat za razvoj aplikacija koje pokreće LLM.

Više detalja o Nvidia ACE for Games možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Computex 2023 Nvidia ACE
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->