Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2023. 13:51

Computex 2023 

SG10 kućište hladi komponente bez ventilatora

Kućište s potpuno pasivnim hlađenjem može raspršiti 600 W toplinskog opterećenja bez upotrebe ventilatora i potrošnje energije.

SG10 kućište hladi komponente bez ventilatora

Steacom je Computex 2023 iskoristio za predstavljanje samo četiri proizvoda, SG10 (pasivnog) gaming kućišta, VU1 dinamičkih analognih brojčanika, FF1 kućišta malog oblika (SFF) i ZS800 hibridnog SFX napajanja.

Glavna zvijezda njegovog štanda je bilo SG10 kućište razvijeno u suradnji s Calyosom koje može hladiti do 600 W toplinskog opterećenja bez upotrebe ventilatora, zahvaljujući dizajnu koji donosi masivnu sposobnost pasivnog hlađenja. Pretpostavlja se da može hladiti do 250 W CPU i 350 W GPU, a ujedno djeluje i vizualno impresivno.

sg103

Glavni dio njegove vizualne privlačnosti dolazi od simetričnog dvostrukog hladnjaka koji je postavljen na njegovu "glavu". Kroz tu aluminijsku strukturu provučene su bakrene cijevi, ali to nisu cijevi za toplinu već u njima cirkulira tekuća rashladna tekućina koja prolazi kroz ciklus isparavanja i kondenzacije unutar zatvorenog sustava.

To znači da se računalo bez ventilatora hladi putem sustava tekućeg hlađenja bez pumpe. Jedna strana gornjeg hladnjaka namijenjena je hlađenju CPU-a, a druga GPU-u. Oba imaju vlastite ulazno-izlazne cijevi i priključke (dvostruka petlja).

com23-sg10-fr

Unutar Streacom SG10 možete vidjeti da sadrži dijagonalno postavljenu matičnu ploču i GPU pod kutom od 90 stupnjeva jedan prema drugom. Dok je postavljanje CPU rashladnog bloka gotovo isto kao i kod bilo kojeg uobičajenog AiO-a, GPU je druga priča. Streacom želi da kupite grafičku karticu i skinete s nje tvornički hladnjak kako bi se uklopila u GPU nosač i VRM stezne hladnjake. Zbog ove dodatne složenosti tvrtka će uskoro objaviti popis podržanih grafičkih kartica.

Komponente na Computexu uključivale su Intel Core i9-13900K CPU i Asus GeForce RTX 4080 grafičku karticu. Ne preporučuje se da u kućište ne stavljate nikakvu grafičku karticu koja povlači više energije od RTX 4080 (oko 320 W), a u demonstraciji na sajmu cijeli sustav hladi toplinsko opterećenje od preko 660 W.

kućište bez ventilatora

SG10 se sastoji od ekstrudiranog precizno mljevenog aluminija i konstrukcijskih čeličnih elemenata, a osim činjenice da može podnijeti TDP daleko više od bilo kojeg drugog kućišta bez ventilatora, ima i druge nikad prije viđene značajke kao što su potpuno podesive dijagonalno postavljene komponente i prednji/stražnji IO priključci koji se mogu postaviti bilo gdje duž prednje i stražnje strane kućišta.

Streacom SG10 kućište će se početi proizvoditi ove godine, a tvrtka kaže da možemo očekivati cijenu od oko 999 američkih dolara, u što su uključeni i svi potrebni sklopovi za hlađenje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi kućište Streacom SG10
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->