Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.09.2011. 12:45

Luis Mijangos 

6 godina zatvora za seksualno iznuđivanje preko Interneta

Američki haker osuđen je na 6 godina zatvora zbog upada u računala korisnica, kod kojih je pronalazio eksplicitne fotografije i filmove, te ih potom ucjenjivao.

6 godina zatvora za seksualno iznuđivanje preko Interneta

Luis Mijangos na sudu. Suđenje je bilo vrlo stresno za sve njegove žrtve i svjedokinje, pa je sudac zaključio kako je 6 godina zatvora primjerena kazna.

Seksulno iznuđivanje preko interneta ili "sexortion" sve više je porastu, o čemu svjedoči i najnoviji primjer hakera koji je za to kazneno djelo na Okružnom sudu u Kaliforniji dobio 6 godina zatvora.

Luis Mijangos, 32-godišnji web dizajner i web programer iz Santa Ane, provodio je svoje slobodno vrijeme upadajući u računala ženskih osoba korištenjem malware softvera i potom iznuđivao novce, tražeći do 3.000 dolara dnevno.

Stručnjaci FBI-a ustanovili su kako je Mijangos na ovaj način zarazio najmanje 100 računala koja je koristilo 230 ljudi, a 20% njih su bile maloljetne osobe.

Mijangos je usko surađivao s drugim kriminalcima preko IRC-a, radeći na razvoju malware softvera, koji će ostati neprimjećen od strane antivirusnih programa. Njegov malware se prikrivao kao link na video ili glazbu, a u sebi je nosio alate za vanjsko upravljanje računalom, poput SpyNeta i Poison Ivy.

Korištenjem tih alata Mijangos je dobio mogućnost pretraživanja zaraženih računala, tražeći intimne seksualno eksplicitne fotografije njihovih korisnica, a pored toga je bio u mogućnosti gledati i slušati korisnice aktiviranjem ugrađenih web kamera i mikrofona.

Nakon što bi pohranio te materijale na svoje računalo, kontaktirao je svoje žrtve i pod prijetnjom da će distribuirati njihove intimne fotografije i video snimke članovima obitelji i prijateljima, iznuđivao je novac.

 Mijangos je tvrdio kako su ga za hakiranje računala angažirali muževi koji su sumnjali da ih supruge varaju 

Mijangos je također hakirao email račun jednog maloljetnog korisnika i potom od njegove maloljetne djevojke zatražio seksualno eksplicitne fotografije, a potom im oboma prijetio da će ih javno objaviti ukoliko mu ne šalju nove snimke takvog sadržaja.

Osim za te stvari, Mijangos je optužen i za instaliranje hakerskih keylogger alata, što mu je omogućilo krađu brojeva kreditnih kartica korisnika i kupovinu razne elektronske opreme preko njihovih računa.

Prije nego što je proglašen krivim po svim točkama optužnice, Mijangos je tvrdio kako su ga za hakiranje računala angažirali muževi koji su sumnjali da ih supruge varaju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->