Nalazite se
  • Pop Tech
  • Volkswagen ulaže milijarde eura u nove benzinske motore
Članak
Objavljeno: 13.06.2024. 14:39

Volkswagen 

Volkswagen ulaže milijarde eura u nove benzinske motore

Financijski šef Volkswagena kaže da su električna vozila budućnost ali benzin još nije mrtav.

Volkswagen ulaže milijarde eura u nove benzinske motore

VW Grupa će nastaviti izdvajati trećinu svog financiranja istraživanja u razvoj vozila s benzinskim motorima.

Volkswagen grupa je danas jedan od najvećih proizvođača električnih automobila, a prije nekoliko godina je najavila lansiranje više od 75 novih modela prije kraja desetljeća.

Međutim, VW sada ne skriva činjenicu da prodaja električnih vozila ne ide prema očekivanjima, a potražnja za benzincima tvrtke ne posustaje.

Iz tog razloga Volkswagen namjerava uložiti milijarde eura u razvoj novih benzinskih motora, koji bi trebali osigurati nesmetanu tranziciju na isključivo električne aute i omogućiti tvrtki da održi stabilnu prodaju svojih vozila.

"Budućnost je električna, ali prošlost nije gotova", rekao je prošli mjesec financijski direktor i operativni direktor VW grupe Arno Antlitz tijekom Reutersove konferencije za tisak u Münchenu, prenosi portal Motor Authority.

Iz tog razloga VW grupa će sada posvetiti otprilike trećinu svog proračuna za istraživanje i razvoj vozilima s benzinskim motorima nove generacije, dok će ostatak potrošiti na elektrifikaciju i digitalizaciju.

Pored toga Volkswagen namjerava lansirati više plug-in hibrida nego što je ranije planirano kako bi zadovoljio rastuću potražnju, pa će 2026. godine predstaviti liniju električnih vozila s cijenama ispod 25.000 eura. Jedno od tih električnih vozila bit će serijska verzija koncepta Volkswagen ID.2 predstavljenog 2023. godine.

VW id2

VW također želi razvijati još pristupačnije modele električnih vozila koje će sa prodavati od 20 tisuća eura, među kojima će biti i mali ID.1 koji stiže 2027. godine.

Mercedes-Benz, koji je do 2030. godine planirao prodavati isključivo električna vozila, u veljači je rekao da će nastaviti s prodajom vozila s pogonskim sklopovima na benzin, a isto su rekli Cadillac i Alfa Romeo, kao i mnogi drugi proizvođači automobila.

Sada je već postalo očito da benzinci neće tako lako ustupiti mjesto električnim autima, a mi smatramo da je glavni razlog tome i dalje cijena koja je još uvijek prevelika da bi se ljudi masovno odlučivali za električna vozila, a i infrastruktura za punjenje još nije toliko razvijena da biste se mogli mirno puniti na toliko mjesta i jednakom brzinom kao kad točite benzin na crpkama. Pogotovo u našim krajevima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Volkswagen
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->