Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kuhinjski gadget stvara pitku vodu iz zraka
Članak
Objavljeno: 08.06.2024. 16:24

DrinkingMaker 

VIDEO: Kuhinjski gadget stvara pitku vodu iz zraka

Novi uređaj će vam osigurati čistu pitku vodu bez potrebe da ga spajate na vodovod.

VIDEO: Kuhinjski gadget stvara pitku vodu iz zraka

Znanstvenici već duže vrijeme eksperimentiraju sa sustavima koji izvlače vodu iz vlage u zraku, a neki proizvodi koji to omogućuju već se koriste na područjima gdje su velike suše ili pitka voda nije dostupna, ili je zagađena.

Američki startup DrinkingMaker na Indiegogo portalu uspješno je "crowdfundao" istoimeni uređaj koji sustav za izvlačenje vode iz zraka i pročišćavanje donosi u naše kuhinje.

jsswksivmrlppzlwlevo

Amosferski dispenzer vode je otprilike veličine aparata za espresso. Radi tako da vlagu koju uklanja iz zraka propušta kroz sustav filtracije u šest stupnjeva koji koristi slojeve pamuka, aktivnog ugljena i drugih vlakana za uklanjanje onečišćenja. Zatim na vodu djeluje UV svjetlom kako bi ubio sve preostale mikrobe, što rezultira, kako tvrde proizvođači, stopom pročišćavanja od 99,9%.

Proizvođač kaže da je ovo 3-u1 uređaj, jer istovremeno odvlažuje, proizvodi pitku vodu i čisti zrak.

Obzirom da voda koju pijemo sadrži razne minerale, DrinkingMaker će prodavati uloške s dodacima koji će obogatiti i poboljšati vodu koju izvuče iz zraka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

I za kraj treba reći da aparat ima i funkciju brzog hlađenja vode, pa ćete nakon samo dvije minute dobiti ledenu vodu.

Uređaj će biti dostupan u dvije veličine. "Primary Edition" će moći dati do 14 litara čiste vode dnevno i koštati će 329 američkih dolara, dok "Pro Edition" može napraviti do 19 litara dnevno, a platiti ćete ga 389 dolara.

Isporuke kreću u rujnu ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi DrinkingWater
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->