Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Trailer Drone robot je budućnost kamiona
Članak
Objavljeno: 07.09.2021. 15:56

Hyundai 

VIDEO: Trailer Drone robot je budućnost kamiona

U okviru Hyundaijevog preorijentiranja na vodikov pogon nalazi se i projekt autonomnog tegljača.

VIDEO: Trailer Drone robot je budućnost kamiona

Hyundai je predstavio svoj projekt pod nazivom Hydrogen Vision 2040 koji donosi nove pogonske tehnologije koje se temelje na vodikovim ćelijama te uključuju sportski superauto s hibridnim vodikovim ćelijama od 650 konja, koji je razvijen u suradnji s partnerom, pogađate, hrvatskom tvrtkom Rimac Automobili.

No osim automobila, Hyundai na vodikov pogon namjerava pogoniti i kamione, koji uključuju i njegov konceptualni tegljač Trailer Drone, autonomni robot-kamion bez vozača za koji vjeruju da će jednog dana u potpunosti preuzeti cestovni teretni transport u čitavom svijetu.

Trailer Drone 2

Ovo neobično vozilo nema putničku kabinu, obzirom da nema vozača, a pogoni ga modularni sustav vodikovih ćelija kojima se napaja električni motor i može prijeći 1.000 km s jednim tankom vodika, po čemu je usporediv s postojećim transportnim sustavima velikih tegljača ili kako ih obično nazivamo, šlepera.

Drone Trailer će sadržavati senzore i računala pogonjena umjetnom inteligencijom, koja će mu omogućiti potpuno autonomnu vožnju, kao i suradnju s drugim Hyundaijevim robotima kamionima koja će se moći kretati u autonomnim konvojima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Nakon dolaska na mjesto isporuke robe, Trailer Drone će se moći sam istovariti tako da se osovi na nage u stilu "transformera", što će također predstavljati veliku uštedu u ljudstvu pa će se vozači i istovarivači kamiona morati prekvalificirati u robotičare ako će htjeti sadržati posao u transportnoj firmi.

Vision FK

Ukoliko želite vidjeti čitavo predstavljanje Hydrogen Vision 2040 projekta koji uključuje nove motore s vodikovim gorivim ćelijama i spomenuti Vision FK koncept superautomobila koji se razvija u suradnji s Rimcem, pogledajte ovaj video.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->