Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Teslino računalo za taksije robote
Članak
Objavljeno: 23.04.2019. 11:56

Tesla Autonomy Day 

VIDEO: Teslino računalo za taksije robote

Musk tvrdi da će Tesla iduće godine na prometnice dovesti milijun taksija robota.

VIDEO: Teslino računalo za taksije robote

Proizvođač električnih automobila Tesla održao je događanje pod nazivom Tesla Autonomy Day, na kojem je investitorima predstavio najnoviji napredak u razvoju autonomnih sustava vožnje. 

Musk i društvo objavili su planove po kojima iduće godine planiraju na prometnice dovesti potpuno autonomne taksije robote, za čiju su umjetnu inteligenciju po prvi puta proizveli vlastito računalo koje će se nalaziti iza pretinca za rukavice.

Mozak računala će predstavljati neuralni čip kojeg je Tesla izradio potpuno samostalno nakon tri godine razvoja. Teslino računalo će posjedovati dva neuralna čipa, kako bi u slučaju kvara jednog, drugi mogao preuzeti autonomnu vožnju, kao što objašnjavaju u ovom videu.  

Musk je rekao da Teslini automobili sada imaju sve što im je potrebno za autonomnu vožnju, a ono što se sada jedino treba u njima unaprijediti je softver. Pored toga Musk je ponovio stari stav da u Teslinim automobilima neće biti LiDARa, jer se njihovo snalaženje u prostoru temelji na kamerama i radaru.  

"LiDAR je glup i preskup. Svi koji ste došli na ovaj event koristili ste svoje oči a ne lasere", navodi Musk i dodaje kako ne drži vodu da LiDAR nadmašuje čovjeka i druge sustave jer može gledati 360 stupnjeva oko sebe. "To isto mogu i Tesla automobili pomoću 8 kamera. Čovjek nema 8 očiju, zar ne", kaže Musk.

Musk je ujedno najavio da će kroz dvije godine Tesla započeti proizvodnju automobila bez upravljača i pedala, a kako izgleda potpuno autonomna vožnja Teslinog vozača robota na pravoj prometnici možete pogledati u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->