Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Samsungova vaza za gašenje vatre
Članak
Objavljeno: 01.05.2019. 12:54

Firevase 

VIDEO: Samsungova vaza za gašenje vatre

Samsungova podružnica razvila vazu koja ima dodatno svojstvo kao bomba za gašenje vatre.

VIDEO: Samsungova vaza za gašenje vatre

Među brojnim tehnološkim proizvodima koje razvija Samsung nikada ne biste očekivali vazu za cvijeće koja ima protupožarnu funkciju. Upravo to je razvila njegova tvrtka kćer Cheil Worldwide, koja je predstavila lijepo dizajniranu vazu pod nazivom Firevase, koja predstavlja i protupožarni aparat, odnosno bolje rečeno protupožarnu bombu.

Mada ova vaza (kao i svaka druga) sadrži vodu u kojoj se nalazi cvijeće, ta voda zapravo ne koristi za gašenje vatre, već se unutar nje nalazi dvostruka stijenka s odjeljkom u kojem je smješten kalijev karbonat koji brzo hladi i potiskuje kisik kada se vaza razbije i na taj način vrlo brzo gasi požar, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Moramo naglasiti da se ovdje ne radi o konceptu ili unikatnom prototipu, jer je Cheil Worldwide  proizveo 100.000 vaza i izbacio ih na korejsko tržište u kampanji kojom se potiče ljude da u svojim domovima drže aparate za gašenje vatre. Obzirom da je neobična vaza izazvala veliki interes, Samsungova tvrtka je odlučila izraditi još 200.000 komada.

Da se malo našalimo, rekli bismo da bi ove vaze mogli davati svim kupcima Galaxy Note phableta. Vrag nikada ne spava.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->