Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ronioci mogu koristiti GPS i slati poruke
Članak
Objavljeno: 17.04.2024. 10:17

Diver Navigation System 

VIDEO: Ronioci mogu koristiti GPS i slati poruke

EvoLogics najavljuje službeno izdanje svog novog akustičnog navigacijskog i komunikacijskog sustava za ronioce.

VIDEO: Ronioci mogu koristiti GPS i slati poruke

Vjerojatno vam je poznato da GPS ne radi pod vodom, što znači da ronioci obično ne mogu pratiti svoju poziciju u stvarnom vremenu na digitalnoj karti. Tvrtka EvoLogics to želi promijeniti pa je razvila svoj novi Diver Navigation System (DNS) koji rješava taj problem, koristeći plutajuće i nosive akustične transpondere.

Sustav olakšava navigaciju temeljenu na kartama za ronioce, nudi fleksibilnost besprijekorne dvosmjerne komunikacije između ronioca i tima za nadzor ronjenja, te postavljanje putnih točaka na karti tijekom planiranja i izvršenja misija.

Slično kao slanje poruka na pametnom telefonu, sustav omogućuje timu ronilaca da razmjenjuju kratke poruke jedni s drugima i s površinom, a istovremeno im omogućuje praćenje međusobnih pozicija u stvarnom vremenu. Putne točke na karti se mogu dodati prije ili čak tijekom misije radi koordinacije operacija i označavanja otkrivenih objekata ili infrastrukture za daljnje istraživanje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

S novim akustičkim sustavom, EvoLogics želi ujedno pojednostaviti složene podvodne zadaće kao što su potraga i spašavanje. Ronilački navigacijski sustav poboljšava koordinaciju, upravljanje zadacima i promiče učinkovito dijeljenje informacija, u konačnici povećavajući učinkovitost ronilačkih operacija i dodaje novu razinu sigurnosti.

Jedinica za praćenje ronilaca s baterijskim napajanjem kompatibilna je sa svim modemima i sustavima EvoLogics 18/34. Dolazi s nosačima za pričvršćivanje na boku ronioca ili na većinu uobičajenih podvodnih skutera.

EvoLogics-DiverComms--HR--04372 Grey

Ronilačka konzola je kompaktni ručni tablet koji se kabelom povezuje s modemom za praćenje. Omogućuje roniocu pristup SiNAPS korisničkom sučelju, softveru za pozicioniranje EvoLogicsa koji vizualizira kartu trenutnog operativnog područja, položaje svih ronilaca i plovila za podršku, te pokreće alat za tekstualni chat.

Na površini, USBL plutača djeluje kao akustični repetitor. Ovaj uređaj je mono jedinica s USBL antenom, integriranim računalom sa SiNAPS softverom za pozicioniranje, GNSS prijemnikom s dvostrukom antenom i WiFi pristupnom točkom, a osigurava brzo postavljanje i u potpunosti podržava dvosmjerno praćenje ronioca i razmjenu poruka.

Za više informacija posjetite web stranicu Evologicsa.

Vezani sadržaji
Ključne riječi EvoLogics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->