Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robot si otvara vrata ometan od čovjeka
Članak
Objavljeno: 24.02.2018. 12:49

Spot 

VIDEO: Robot si otvara vrata ometan od čovjeka

Čak ni fizičko oštećenja ne ometa robota u fokusiranju na zadanu misiju.

VIDEO: Robot si otvara vrata ometan od čovjeka

Boston Dynamicsov mali robot Spot opremljen rukom s kljunom nalik na dinosaura već se dokazao spretnim i vižljastim, pa ga ne možete omesti čak ni ako ga prevrnete, jer uvijek samostalno ustane i nastavi s hodanjem. Inženjeri su robusnost i fokusiranost robota na zadanu misiju odlučili provjeriti na još jedan zanimljiv način.

Nakon što je dobio zadaću da uhvati kvaku, otvori si vrata i izađe iz prostorije, jedan inženjer ga je odlučio ometati u tome, pa mu je prvo smetao hokejaškom palicom, a potom ga povukao za "rep" i fizički oštetio, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Spot niti u jednom trenutku nije odustao od izvršavanja misije te je ostao fokusiran na nju bez obzira na sav trud inženjera koji ga je ometao. Time je Boston Dynamics želio ukazati na robusnost i "mentalnu" usredotočenost robota koji bi jednog dana trebao služiti za vojne i spasilačke misije u ratnim uvjetima te  scenarijama prirodnih katastrofa. Mislimo da je ovo OK  i simpatično sve dok ga jednog dana ne nauče eliminirati prijetnju (čovjeka), kako bi mogao izvršiti primarnu misiju.Vezani sadržaji
Ključne riječi Robot Boston Dynamics spot
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->