Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rimac u Zagrebu testira autonomni auto
Članak
Objavljeno: 19.07.2018. 12:56

Rimac Automobili 

VIDEO: Rimac u Zagrebu testira autonomni auto

Rimčev autonomni auto između ostalog koristi 6 radara i 12 ultrazvučnih senzora.

VIDEO: Rimac u Zagrebu testira autonomni auto

Tvrtka Rimac Automobili ne staje sa svojim inovacijama koje postaju važnije od proizvodnje superautomobila, pa je tako na Facebooku objavila da je lansirala flotu testnih vozila s ciljem ubrzanog razvoja sustava autonomne vožnje i Driving Couch sustava koji je ugrađen u C-Two automobil.

U svojem priopćenju Rimac navodi da se u testiranju koristi više različitih tipova vozila s različitim aplikacijama i scenarijima.

Jedno od vozila koristi 8 kamera, 6 radara, 12 ultrazvučnih senzora, inertnu mjernu jedinicu i izuzetno precizan GPS, a možete ga vidjeti u ovom videu.

Rimac autonomna vožnja

Vozilima se može upravljati ugrađenim sustavom umjetne inteligencije, a služiti će za prikupljanje podataka i testiranje AI algoritama. Svi podaci se, kako kažu,  "koriste za razvoj AI modela dubokog učenja za percepciju, lokalizaciju, planiranje kretanja i praćenje vozača".

U testnim vozilima sjede vozači koji u svakom trenutku mogu preuzeti kontrolu nad upravljanjem u svoje ruke, pa nemojte bezglavo bježati od njih ukoliko ih sretnete negdje na cesti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->