Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.10.2014. 10:33

Hendo 

VIDEO: Prvi pravi hoverboard

Izumitelj ovog hoverboarda se ne želi zaustaviti na skejtanju, njegova ideja je napraviti kuću koja će lebdjeti nad temeljima.

VIDEO: Prvi pravi hoverboard

Do sada smo već imali priliku vidjeti nekoliko projekata u kojima su inovatori i znanstvenici radili na hoverboardima, odnosno letećim skateboardima kakve smo imali prilike vidjeti u filmu Povratak u budućnost.

Kalifornijski startup je prema svemu viđenom, izgleda otišao najdalje od svih, te je predstavio hoverboard koji doista lebdi, može nositi teret (osobu) do 150 kilograma, te svojom veličinom ne djeluje pretjerano nezgrapno.

Tehnologija ovog hoverboarda pod nazivom Hendo, temelji se na elektromagnetskom sustavu nalik na MagLev vlakove, što znači da ga nećete moći koristiti na bilo kakvoj površini, već ćete moći levitirati isključivo iznad tla od neželjeznog metala poput bakra ili aluminija.

4db86978de5a2f5f1895e20188322dcc_large

Osim toga, ono što također nedostaje ovoj lebdećoj dasci da bi bila nalik na hoverboard Martya McFlya je pogon, odnosno propulzijski sustav, pa ste tijekom vožnje prepušteni gravitaciji i vašoj sposobnosti upravljanja tijelom, što sudeći prema videu dolje, nije baš tako jednostavna zadaća kako se čini.

No izumitelj Hendo hoverboarda, Greg Henderson, time se ne zamara, pa kaže kako im je u planu dovesti ovaj proizvod na tržište, te misli da bi mogao utemeljiti jedan novi sport (hoverboarding half-pipe), no za dalji razvoj projekt mu treba i nešto više novaca, pa je pokrenuo kampanju na Kickstarteru, kojom želi skupiti nemalih 250.000 $.

 

Pored toga, inovator kaže kako se njegova tvrtka nema namjeru zaustaviti na "daskanju", već im je cilj jednog dana napraviti kuću koja bi mogla levitirati iznad temelja, što bi bilo idealno za područja sklona potresima.

"Ako možete levitirati vlak koji teži 50.000 kilograma, zašto ne i kuću?", pita se Henderson, koji je ovaj projekt zapravo i počeo s idejom za novi tip lebdeće arhitekture, ali ga je u međuvremenu prilagodio za hoverboarding.

Ukoliko projekt poduprete s 299 dolara (1.786 kn), Henderson i ekipa će vam poslati kompletni hover-pogon i dovoljno hover-površine da se možete zabavljati, te poziva sve zainteresirane da se uključe u financiranje preko Kickstartera ukoliko žele ovo čudo vidjeti na tržištu. 

Izvor: Kickastarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam