Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Poletio prototip aviona budućnosti
Članak
Objavljeno: 12.09.2020. 10:44

Flying-V 

VIDEO: Poletio prototip aviona budućnosti

Flying-V troši puno manje goriva i namijenjen je interkontinentalnim letovima.

VIDEO: Poletio prototip aviona budućnosti

Sveučilište TU Delft, KLM i Airbus, uspješno su testirali smanjeni prototip zrakoplova novog dizajna pod nazivom Flying-V, na nebu iznad vojne zračne baze u Njemačkoj.

Nakon dosadašnjih testova na tlu i u zračnom tunelu, funkcionalni model prototipa Flying-V zrakoplova s dva trupa, uspješno je poletio i izveo seriju manevara, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vođa projekta dr. Roelof Vos i njegov tim istraživača i inženjera zadovoljan je prvim letom zrakoplova koji je očito inspiriran legendarnom gitarom Gibson Flying-V, čime je napravljen još jedan iskorak ka razvoju potpuno novog tipa putničkog zrakoplova budućnosti.

Flying-V je dizajniran s idejom ekonomičnosti, prije svega u optimizaciji putničkog prostora i potrošnje goriva, a računalne simulacije su ukazale da poboljšana aerodinamika i reducirana težina mogu dovesti do uštede goriva do 20%.

U sljedećoj fazi razvoja, TU Delft, KLM i Airbus namjeravaju razviti novi tip propulzije za zrakoplov, što znači da bi jednog dana trebao koristiti tekući vodik umjesto kerozina.

Tek nakon toga možemo očekivati izradu prvog prototipa prave veličine, no do toga ćemo se morati prilično strpjeti, pa ne očekujte da će vas Flying-V voditi na svjetske festivale rock glazbe prije idućeg desetljeća.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->