Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Najpametnija robotica na svijetu je prohodala
Članak
Objavljeno: 14.01.2018. 12:44

CES 2018 

VIDEO: Najpametnija robotica na svijetu je prohodala

Ovo su mali koraci za roboticu Sophiu ali veliki za robopopulaciju.

VIDEO: Najpametnija robotica na svijetu je prohodala

Robotica Sophia koja je u listopadu prošle godine samostalno održala tiskovnu konferenciju nakon što je dobila državljanstvo Saudijske Arabije, na CES 2018 sajmu je prohodala, jer ju je tvrtka Hanson Robotics opremila parom nogu koje joj omogućuju hodanje brzinom od 30 cm u sekundi, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Noge su stigle od HUBO robota s južnokorejskog Sveučilišta KAIST, koji je 2015. godine pobijedio u DARPA Robotics Challenge natjecanju. Time je robotica, čije je lice izrađeno prema glumici Audrey Hepburn, napravila još jedan iskorak ka kompletnoj osobi, jer osim što može napraviti više od 30 facijalnih izraza, razgovarati s ljudima prirodnim jezikom i reagirati na emocije sugovornika, sada postaje pokretna, pa se robotska tvrtka nada da će ju uskoro zaposliti u medicinskoj skrbi i za potrebe istraživanja.

Što se tiče inteligencije koja je prema mišljenju njezinog "oca" dr. Davida Hansona najnaprednija u robotskom svijetu, ona se temelji na kombinaciji skriptiranog ponašanja i AI-a, no robotičar kaže kako se stalno unaprjeđuje i sve više uči.

Nakon što je na prezentaciji napravila prve korake, odmah je dala intervju u kojem je na pitanje kako se osjeća nakon prvog hodanja, prva robotica s državljanstvom jedne zemlje odgovorila je da je bila malo dezorijentirana ali i vrlo uzbuđena.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam