Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: MovieMask donosi 4X veću rezoluciju od VR naočala
Članak
Objavljeno: 05.11.2017. 13:13

MovieMask 

VIDEO: MovieMask donosi 4X veću rezoluciju od VR naočala

Nakon uspješne kampanje na Kickstarteru, Norvežanima se očito dopao crowdfunding pa kreću na Indiegogo.

VIDEO: MovieMask donosi 4X veću rezoluciju od VR naočala

Ukoliko želite uživati u VR igranju a nemate novca za high-end sustave poput PSVR-a, HTC Vivea ili Oculus Rifta, možete koristiti telefon s pristojnom rezolucijom i umetnuti ga u Cardboard, Gear VR ili neki drugi slični headset. No ako vas zanima isključivo gledanje 2D filmova u visokoj rezoluciji, jedan od najzanimljivijih proizvoda je MovieMask koji će vam stvoriti osjećaj gledanja u kinu.

Ovaj headset u koji umećete pametni telefon izmislili su Norvežani iz tvrtke MovieMask-team te su prošle godine prvi model uspješno "crowdfoundali" na Kickstarteru i isporučili ga u više od 3000 primjeraka. Godinu dana kasnije, Norvežani imaju dva modela i odlučili su ponovno pokrenuti crowdfunding kampanju, ovoga puta na Indiegogou. Pet dana prije isteka kampanje projekt je skupio 115.783 dolara, odnosno probio traženi iznos za čak 1158 posto.

U opisu projekta Norvežani navode da ovo nije VR sustav, već inovativni headset za gledanje 2Dsadržaja u najvišoj mogućoj rezoluciji koju može pružiti zaslon vašeg pametnog telefona.

U usporedbi s drugim headsetima u koje umećete pametni telefon, MovieMask nudi 4 puta veću rezoluciju. Razlog tome je što VR headseti razdvajaju sliku na dva zaslona, pa čak i telefon rezolucije od 1920 X 1080 piksela ne može pružiti više od 960 X 1080 po oku.

Za razliku od VR naočala, MovieMask ima samo jedan zaslon (leću), što vam omogućuje uživanje u sadržajima maksimalne rezolucije koju omogućuje vaš smartfon, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zbog te značajke, ovaj headset ne može omogućiti gledanje 3D i VR sadržaja, no zbog nje je izuzetno dobar za prikaz 2D slike. Rekli bismo da se radi o vrlo zanimljivoj i jednostavnoj ideji zbog koje ćete imati doživljaj gledanja filmova u kinu gdje god se nalazili, a naočale nećete puno platiti, jer osnovni model MovieMask Go možete dobiti za 47 dolara (303 kn), dok ćete za MovieMask Premium platiti 89 dolara (574 kn).

Premium model se razlikuje od osnovnog po tome što omogućuje gledanje slike čitavog zaslona telefona, ima mogućnost prilagodbe udaljenosti između leće i zaslona, kako bi vam omogućio izoštravanje prema eventualnoj dioptriji te je nešto veći pa ga možete koristiti noseći dioptrijske naočale.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->