Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.10.2017. 15:45

Hack It! 

Interaktivna bajka osvojila 30000 kuna na hackathonu

Na ovogodišnjem Hack IT! hackathonu pobjedu su odnijele tri djevojke iz tima Turtle.

Interaktivna bajka osvojila 30000 kuna na hackathonu

Tri djevojke, Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić koje čine tim Turtle, sa svojim su projektom interaktivne bajke pobijedile na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog Telekoma i startup akceleratora hub:rauma Deutsche Telekoma.

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima time je osvojila glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa start-up akceleratoru DT-a.

Hack It 2

Aplikacija tima Turtle koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem smartfona te ga „sluša“, a ovisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove.

Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal, a prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti.

Hack It

Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Nadamo se da ćemo o djevojkama iz tima Turtle čuti puno lijepih stvari u budućnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam