Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.10.2017. 16:25

Galaxy Upcycling 

VIDEO: Umreženi Galaxy S5 telefoni za rudarenje bitcoina

Samsung pokrenuo projekt koji želi višekratno iskoristiti stare Galaxy telefone.

VIDEO: Umreženi Galaxy S5 telefoni za rudarenje bitcoina

Među tvrtkama koje je prilično oprao Greenpeace u svojem najnovijem izvještaju o "e-otpadu" nalazi se i Samsung koji je proglašen jednim od najvećih krivaca za gomilanje elektroničkog otpada i zagađivanja okoliša.

Iz tog razloga Samsung je pokrenuo projekt pod nazivom Galaxy Upcycling, koji bi korisnike trebao učiti kako iskoristiti stare Galaxy telefone za neke korisne kućne projekte poput pametnog akvarija na pogon Galaxy S3 telefona ili pretvaranja Galaxy Tab tableta u Ubuntu računalo, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Ukratko rečeno, upcycling je ponovna uporaba starih predmeta, s time da podrazumijeva unaprjeđenje njihovog korištenja, pa Samsung želi na Githubu objavljivati programske kodove koji će omogućiti prenamjenu starih Galaxy telefona i tableta za druge potrebe, kako bi potakao korisnike da ih ne bacaju u smeće čim kupe nove modele.

Samsung je nedavno spojio 40 Galaxy S5 telefona i pretvorio ih u farmu za rudarenje Bitcoina, za koju kaže da je isplativija i energetski učinkovitija od desktop računala.    

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam