Nalazite se
  • Pop Tech
  • Volkswagenov električni auto kasni zbog softvera
Članak
Objavljeno: 12.06.2020. 13:43

VW ID 3 

Volkswagenov električni auto kasni zbog softvera

Prvi VW-ov električni auto namijenjen masovnom tržištu će kasniti nekoliko mjeseci zbog kašnjenja programera.

Volkswagenov električni auto kasni zbog softvera

Odgode lansiranja vozila u svijetu automobilske industrije obično su vezane uz mehaničke i pogonske poteškoće, no Volkswagen muče problemi s kašnjenjem od strane programera.

Njegov prvi "pristupačni" električni automobil VW ID 3 kasniti će u dolasku na tržište nekoliko mjeseci, jer programeri kasne s izradom softvera za App Connect infotainment sustav i "heads-up" zaslon.

Korisnicima koji su prednaručili skuplju "limited edition" inačicu ID 3, vozila će se početi isporučivati već idući tjedan, pa će naknadno dobiti softversku nadogradnju, no većina jeftinijih modela neće krenuti u prodaju na vrijeme, odnosno kupci neće moći sjesti u njih prije kraja godine, jer ne žele, kako kažu, "isporučivati vozila s nekompletiranim softverom".

VW je najavio da će cijena najjeftinijeg modela u Njemačkoj iznositi samo 23.400 eura, što je manje od Golfa, a za te novce ćete dobiti električni auto s autonomijom od 330 km i snagom motora od 200 konja.

Ovo je samo jedan od problema koje VW ima u posljednje vrijeme, pa je osim poteškoća s proizvodnjom vezanom uz COVID-19 i presudu o lažnom prikazivanju količina ispušnih plinova, nedavno ostao i bez Herberta Diessa kao generalnog direktora (CEO), koji je odstupio s te funkcije zbog problema s lansiranjem novog Golfa.

Zanimljivo je da je VW prošle godine otpustio nekoliko tisuća djelatnika u svojim tvornicama umjesto kojih je zaposlio veći broj softveraša, no programerski odjel se očito još nije dovoljno uhodao da bi mogao isporučiti kod na vrijeme.   

Vezani sadržaji
Ključne riječi softver Volkswagen električni VW ID 3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->