Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Japanci testiraju željezničkog robota radnika
Članak
Objavljeno: 27.04.2022. 14:29

JR West 

VIDEO: Japanci testiraju željezničkog robota radnika

Robot je dizajniran da 2024. godine preuzme opasne i teške poslove od radnika na željeznici.

VIDEO: Japanci testiraju željezničkog robota radnika

Jedna od najvećih japanskih željeznica, tvrtka West Japan Rail Company započela je pilot testiranje željezničkog humanoidnog robota radnika kojim se upravlja VR naočalama.

Robot je dizajniran za obavljanje najtežih i najopasnijih poslova na željeznici, a torzo mu se montira na dizalicu, dok operater pokretima njegovih ruku i glave upravlja daljinski korištenjem VR naočala, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tvrtka kaže da joj je glavni cilj poboljšanje produktivnosti i sigurnosti, kako bi ljudskim radnicima bilo puno lakše u obavljanju drugih poslova bez izlaganja rizicima od udara električne struje ili pada.

VR naočale koje nosi operater imaju sustav za praćenje kretanja, pa se pokreti njegove glave prenose na glavu robota dok gleda naokolo svojim stereo vidom. Ruke robota odgovaraju na komande ruku operatera u stvarnom vremenu, a zahvaljujući "force feedback" sustavu pilot dobiva i povratni osjećaj od ruku robota kako bi odmah znao i osjetio da je robot nešto stisnuo, podigao, okrenuo ili montirao.

JR West robota namjerava uvesti u sve svoje operacije 2024. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Japan JR West robot željeznica
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->