Nalazite se
  • Pop Tech
  • Starlink internet dolazi u putničke zrakoplove
Članak
Objavljeno: 25.04.2022. 16:17

Starlink 

Starlink internet dolazi u putničke zrakoplove

Putnici će na letovima imati mogućnost korištenja besplatnog Muskovog interneta.

Starlink internet dolazi u putničke zrakoplove

Vaš sljedeći let za Havaje mogao bi proteći uz streamanje filmova i igranje multiplayer igara preko interneta na visini od preko 10 km. Aviokompanija Hawaiian Airlines prva je koja je potpisala ugovor za korištenje SpaceXove usluge Starlink interneta na svim svojim transpacifičkim letovima. Ako ćete letjeti kompanijom u zrakoplovima Airbus A321neo, Airbus 330 ili Boeing 787-9, u cijeni karte će biti uključen besplatan WiFi s relativno malom latencijom koji bi trebao biti dovoljno brz za streamanje multimedijskih sadržaja i igranje online igara.

Hawaiian će 2023. početi implementirati Starlink širokopojasnu vezu u "odabranim" zrakoplovima, no zasad ne planira omogućiti satelitski internet zrakoplovima Boeing 717 koji pružaju kratke letove između havajskih otoka.

Ovaj ugovor čini Hawaiian prvim velikim zrakoplovnim prijevoznikom koji će koristiti Starlinkovu uslugu satelitskog interneta, no SpaceX je ranije ovog mjeseca potpisao svoj prvi "avio ugovor" s čarter prijevoznikom JSX, koji obavlja kraće letove manjeg kapaciteta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->