Nalazite se
  • Pop Tech
  • Škoti testiraju autonomne buseve na prometnicama
Članak
Objavljeno: 25.04.2022. 15:06

CAVForth 

Škoti testiraju autonomne buseve na prometnicama

Krajem ljeta autobusi bez vozača trebali bi započeti s prijevozom putnika u Škotskoj.

Škoti testiraju autonomne buseve na prometnicama

Prvi autonomni bus u Velikoj Britaniji krenut će u testnu vožnju ovog tjedna na škotskim prometnicama u okviru projekta CAVForth.

Testiranje provodi tvrtka Stagecoach u suradnji s tvrtkama Fusion Processing, Alexander Dennis i Transport Scotland, a CAVForth projekt podupire i britanska vlada, odnosno njezin Centar za povezana i autonoma vozila CCAV.

Tijekom testiranja, pet autonomnih autobusa na kat razine 4 će prometovati preko mosta Forth Road između Ferrytoll Parka i Ride in Fifea te čvorišta vlakova i tramvaja Edinburgh Park.

Autobusi su opremljeni tehnologijom senzora i upravljanja Fusion Processinga, CAVstar, koja im omogućuje vožnju po unaprijed odabranim cestama bez da sigurnosni vozač mora intervenirati ili preuzeti kontrolu. Autobusi će pružati uslugu prijevoza do 36 putnika na udaljenosti od 22,5 km, s kapacitetom za više od 10.000 putnika tjedno.

Ako testiranje prođe dobro, u planu je da krajem ovog ljeta autonomni busevi započnu s prijevozom putnika na redovnim linijama. Stagecoach je već zaposlio 20 vozača koji će biti osposobljeni za nadgledanje vožnje autonomnih autobusa iz sigurnosnih razloga.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->