Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Najnovija verzija teremina kreće u prodaju
Članak
Objavljeno: 17.04.2022. 13:18

Moog 

VIDEO: Najnovija verzija teremina kreće u prodaju

Moog je lansirao najnoviju verziju jednog od prvih elektronskih instrumenata u povijesti koji se svira bez dodirivanja.

VIDEO: Najnovija verzija teremina kreće u prodaju

Teremin je jedan je od najranijih elektronskih instrumenata. Izumio ga je Rus Leon Teremin 1919. godine, a posebnost je u tome da je to možda i jedini glazbeni instrument koji se svira bez doticanja.

Teremin se sastoji od dva radijska oscilatora i dvije antene. Prikopčan na zvučnik, šalje električne signale koji proizvode vrlo nadrealne, "izvanzemaljske" zvukove te je stoga često rabljen za soundtrackove horor i SF filmova, posebice u prvoj polovici prošlog stoljeća.

Etherwave_Website-8

Desetljećima kasnije, mladi Bob Moog sastavio je svoj prvi teremin iz planova objavljenih u Electronics Worldu, a do 1954. on i njegov otac gradili su i prodavali instrumente iz obiteljske kuće u New Yorku.

Unatoč tome što je njegova tvrtka možda poznatija po modularnim sintesajzerima, njegova fascinacija i entuzijazam za tereminom nastavili su se sve do dizajna Etherwavea 1996. godine.

Etherwave_Website-5

Iako se ova najnovija iteracija temelji na izvornom izgledu Moogovog konačnog dizajna, novi Etherwave Theremin donosi više prednosti poput poboljšanog odziva basa i bolje stabilnosti na donjem dijelu, a priključci antene su ažurirani radi lakšeg sklapanja, dok kontrola zvuka omogućuje izvođačima da stave instrument u stanje pripravnosti ili preslušaju zvukove preko slušalica prije javne svirke. Pored toga na najnoviju verziju se može spojiti vanjski na hardver zahvaljujući povezivanju Gate Out, Pitch Out i Volume Out.

Etherwave Theremin kreće u prodaju po cijeni od 899 američkih dolara, a instrument u akciji možete čuti i vidjeti zahvaljujući projektu The Octopus u ovom videu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Etherwave Theremin Moog teremin
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->