Nalazite se
  • Pop Tech
  • Musk će ipak graditi vlastiti HyperLoop vlak
Članak
Objavljeno: 25.04.2022. 13:54

HyperLoop 

Musk će ipak graditi vlastiti HyperLoop vlak

The Boring Company će kroz sljedećih nekoliko godina izgraditi prvi funkcionalni HyperLoop.

Musk će ipak graditi vlastiti HyperLoop vlak

Elon Musk je još 2013. godine predstavio ideju vlaka koji se kreće na elektromagnetski pogon u cijevima pod niskim pritiskom brzinom od 1.287 km/h. Ubrzo nakon toga je objavio i detaljne planove novog putničkog prijevoznog sredstva koje je nazvao HyperLoop, no ujedno je rekao da nema namjeru ući u njegov razvoj pa je taj projekt prepustio drugim tvrtkama poput HyperLoop Transport Tehnologiesa i Virgin HyperLoopa koje su već izradile nekoliko testnih dionica i objavile planove o izgradnji čitavih mreža širom svijeta.

Prije 5 godina, Musk se predomislio i njegova tvrtka The Boring Company je najavila gradnju HyperLoopa koji će povezivati New York i Washington, no od tada više nismo čuli ništa o razvoju projekta.

Sada je Musk na Twitteru objavio post u kojem kaže da će Boring Co u predstojećim godinama pokušati izgraditi funkcionalni HyperLoop koji će omogućiti najbrži mogući prijevoz između dva grada na udaljenosti do 2000 milja i u šali dodao kako je za duža putovanja brži jedino Starship.

Musk je 2016. godine pokrenuo tvrtku The Boring Company s idejom učinkovitog i brzog kopanja tunela za automobile i vlakove velikih brzina, a nedavno je objavio da je dovršio izradu Prufrock-3 stroja koji navodno ima mogućnost kopanja 10 kilometara tunela dnevno. 

Nadamo se da ćemo uskoro čuti i nešto konkretno vezano uz Muskove HyperLoop planove.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Elon Musk Hyperloop
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->