Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ioniq 6 je futuristički Hyundai sedan
Članak
Objavljeno: 14.07.2022. 13:06

Hyundai 

VIDEO: Ioniq 6 je futuristički Hyundai sedan

Produkcija prve Hyundaijeve električne limuzine trebala bi započeti u jesen ove godine.

VIDEO: Ioniq 6 je futuristički Hyundai sedan

Hyundai je u priličnoj tišini razvijao svoj luksuzni električni sedan koji bi mogao predstavljati konkurenciji Tesli, Fordu i GM-u, a sada je Hyundai Motor Group službeno predstavio Ioniq 6, limuzinu koja s jednim punjenjem baterije ima domet od 610 km i sadrži naprednu pametnu platformu.

Ioniq 6 je razvijen na Hyundaijevoj e-GMP platformi te dolazi s električnom arhitekturom od 800 V koja omogućuje punjenje od 10 do 80 posto kapaciteta za samo 18 minuta.

Ioniq 6 3

Bit će dostupan sa standardnim paketom baterija od 55 kWh ili s opcijskim od 77,4 kWh, što je ekvivalentno onome što nude Kia EV6 i Polestar 2. U kombinaciji s minijaturnim koeficijentom otpora od 0,21 (koji je također jedan od najboljih na tržištu), očekuje se da će Ioniq 6 prijeći 610 km s jednim punjenjem. Kao i Ioniq 5, 6 također nudi V2L mogućnosti reverzibilnog punjenja, omogućujući mu punjenje vaše kuće, dodatne opreme, pa čak i drugih vozila.

Ioniq 6 2

Vozači će imati opciju između RWD i AWD (2 i 4 motora). AWD će proizvoditi 239 kW (320 KS) sa 605 Nm okretnog momenta i imati ubrzanje od nule do stotke za 5,1 sekunde. Model s malim baterijama RWD će biti dizajniran za maksimalnu učinkovitost i potrošnju energije ispod 14 kWh/100 km.

Vozači će moći u potpunosti prilagoditi svoje željeno iskustvo vožnje pomoću sustava za podešavanje performansi, od otpora upravljača i snage motora, do osjetljivosti papučice gasa i načina pogona.

ioniq6-gallery-06-common

Njegov interijer "inspiriran čahurom" izgrađen je, kako kažu, kao "udobno i personalizirano skrovište" u kojem ljudi "mogu drijemati, baviti se laganim kodiranjem ili uredskim poslom, pa čak i voditi prijenose uživo svojim bezbrojnim pratiteljima na društvenim mrežama", kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Unutrašnjost ima 12-inčni infotainment zaslon osjetljiv na dodir i 12-inčni digitalni klaster, koji omogućuje mapiranje radijusa putovanja u stvarnom vremenu kako bi informirao vozača koliko daleko će moći prijeći s preostalim punjenjem. Apple CarPlay i Android Auto su standard, kao i Bluetooth višestruka povezivost, što znači da možete bežično povezati dva uređaja za reprodukciju putem Bose zvučnog sustava s 8 zvučnika.

Cijena za Ioniq 6 tek treba biti objavljena, iako je početak proizvodnje planiran za treće tromjesečje 2022.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hyundai Ioniq 6
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->