Nalazite se
  • Pop Tech
  • Starlink internet za barku košta 5000 dolara mjesečno
Članak
Objavljeno: 08.07.2022. 15:08

Starlink Maritime 

Starlink internet za barku košta 5000 dolara mjesečno

Muskov Starlink je lansirao izdržljivi tanjur za satelitski internet namijenjen brodovima, jahtama i čamcima.

Starlink internet za barku košta 5000 dolara mjesečno

Povodom lansiranja Starlink Maritime interneta, tvrtka kaže da može isporučiti brzine preuzimanja do 350 Mbps dok ste na moru, što uopće nije loše za brodove koji prije nisu imali internetsku vezu. Međutim, to neće biti jeftino jer će vas sam hardver koštati 10.000 dolara i morat će se platiti unaprijed, dok će sama usluga koštati 5000 dolaramjesečno, iako je, kao i Starlink za kampere, kupci mogu pauzirati kada nije u upotrebi.

Za usporedbu, hardver (tanjur s prijemnikom) za kućnu instalaciju Starlinka košta samo 599 dolara, dok usluga košta 110 dolara mjesečno.

Šef tvrtke Elon Musk objasnio je na Twitteru da se antene Starlink Maritimea razlikuju od onih na kućama. "To su dvostruki terminali visokih performansi", kaže Musk i dodaje kako imaju mogućnost održavanja veze u nemirnom moru i pri jakim olujama. Terminali su također dizajnirani da mogu izdržati "nemilosrdno zalijevanje slanom vodom i ekstremne vjetrove".

s2

Musk je uz to dodao da SpaceX primjerice plaća 150.000 dolara mjesečno za "mnogo lošiju vezu" na svojim brodovima.

Stranica Starlink Maritime spominje da vam usluga omogućuje povezivanje iz najudaljenijih mora diljem svijeta, ali vrijedi napomenuti da je njezino područje pokrivenosti još uvijek ograničeno. Trenutno će raditi samo u obalnim vodama SAD-a (ne uključujući Aljasku), Europe (osim većeg dijela Norveške, Švedske i Finske), Australije, Brazila, Čilea, većeg dijela južnog dijela Australije i Novog Zelanda. Očekuje se da će Starlink uvesti povezivost na više lokacija u četvrtom kvartalu 2022. i sljedeće godine.

Ukratko rečeno, ako imate neku nabrijanu jahtu vjerojatno ćete razmisliti o Starlink Maritime internetu, no sigurno vam se neće isplatiti instalirati ga na barku ili gumenjak koji košta manje od Muskovog tanjura.

Vezani sadržaji
Ključne riječi internet Starlink Maritime jahte
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->