Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Tehnologija za jednostavno podešavanje zvuka u autu
Članak
Objavljeno: 09.07.2022. 19:10

YourSound 

VIDEO: Tehnologija za jednostavno podešavanje zvuka u autu

YourSound sustav već je dostupan u audio sustavima nekih modela Mercedes-Benz automobila.

VIDEO: Tehnologija za jednostavno podešavanje zvuka u autu

Iako high-end audio sustavi za automobile dopuštaju korisnicima podešavanje različitih postavki razina zvuka i frekvencija po želji, prosječnom vozaču će biti teško sve podesiti prema svojim ušima. Istraživači i inženjeri Fraunhofer instituta osmislili su sustav YourSound kako bi to olakšali vođenjem korisnika kroz setup pomoću zvučnih uzoraka.

YourSound se već integrira u vozila koja proizvodi Mercedes-Benz Grupa, a također se može ugraditi u kućne audio sustave, televizore i prijenosne glazbene playere.

Kada se inačica sustava u automobilu inicijalno postavlja, korisnik se vodi kroz postupak kalibracije korak po korak na zaslonu osjetljivom na dodir u vozilu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Od korisnika se traži da odaberu ugodnu glasnoću za zvukove, koji uključuju uključujući zvona, klavir i bubnjeve. Također imaju zadatak odabrati i minimalnu glasnoću pri kojoj se svaki zvuk može čuti i optimalnu ravnotežu između sva tri zvuka, što znači da niti jedan zvuk ne guši bilo koji drugi. 

Cilj ove tehnologije je da omogući savršeni zvuk onim korisnicima koji se ne žele petljati s mnogo kompliciranijim zaslonima ekvilajzera ili prolaziti kroz višestruke podizbornike. Kada se ova jednostavna kalibracija završi, korisnički profil osobe se sprema, a zatim se naknadno primjenjuje na svu glazbu koju sluša putem zvučnog sustava.

Vezani sadržaji
Ključne riječi YourSound
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->