Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Ikea Uppleva, TV bez kablova uklopljen u namještaj
Članak
Objavljeno: 16.05.2012. 10:36

Ikea 

VIDEO: Ikea Uppleva, TV bez kablova uklopljen u namještaj

Idući mjesec u Europi počinje prodaja prvih Ikeinih TV kompleta.

VIDEO: Ikea Uppleva, TV bez kablova uklopljen u namještaj

Nedavno smo najavili kako se jedan od najpoznatijih proizvođača namještaja na svijetu sprema pokrenuti liniju konzumerske elektronike pod svojim brandom.

Nije prošlo dugo vremena, a Ikea već predstavlja prvi TV komplet pod imenom Ikea Uppleva, koji doista na najbolji mogući način povezuje TV i namještaj u jednu cjelinu.

Naime, televizori koji ćete uskoro moći kupiti u Ikeinim centrima u Europi po "srednjoj cijeni" od nekih 960 dolara (5.604 kn), doista su zanimljivi, bez obzira što se radi o uređajima koje im osigurava relativno malo poznata kineska tvrtka TLC Multimedia.

Naime, Ikea osim samih LED TV-a, čije dijagonale će se kretati u rasponu od 24 do 46 inča, u svojim kompletima nudi cjelovita multimedijska rješenja koja su uklopljena u njihov posebno posvećeni namještaj.

Ti kompleti osim TV-a u sebi sadrže ormarić/stolić, odnosno "TV nosač" u kojem se nalazi integrirani DVD/BR player, zvučnici, kao i odvojivi bežični subwoofer.

Ormarići/stolići su dizajnirani tako da ćete napokon biti riješeni svih kablova, budući da se sve "proklete žice" nalaze skrivene (pogledajte video) na prilično domišljat način.

Sami televizori su "pametni", odnosno posjeduju razne aplikacije, koje uključuju Dailymotion, Vimeo, YouTube, igre, reprodukciju glazbe, video na zahtjev, te Opera for TV web pretraživač. Naravno, te aplikacije i usluge dosta ovise o regijama u kojima će se Ikea Uppleva TV kompleti naći u prodaji.

U stolićima i ormarićima su predviđena mjesta za vaše druge uređaje, čiji kablovi će se također potpuno sakriti, a TV posjeduje obilje priključaka koji se nalaze na vrlo dostupnim mjestima (bočno umjesto odostraga), dok čitavim sustavom upravljate pomoću samo jednog daljinskog.

Moramo priznati da je ovo doista genijalna ideja Ikeinih inženjera i dizajnera, te Upplevi predviđamo uspjeh i otimanje značajnog udjela tržišta proizvođačima TV, video i audio opreme. Možda Samsung i Sony trebaju početi proizvoditi namještaj?

VIDEO - Ikea Uppleva, TV integriran u namještajVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->