Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2012. 10:33

IKEA Zagreb East 

IKEA u Hrvatskoj možda već 2013.

Radovi su napokon započeli, čuveni švedski namještaj stiže u Hrvatsku.

IKEA u Hrvatskoj možda već 2013.

Ovako bi trebao izgledati trgovački centar IKEA Zagreb East iz zraka.

Nakon dugogodišnjih pregovora između Hrvatskih autocesta, Vlade i IKEA-e, napokon je postignut dogovor po kojem će uskoro započeti gradnja prvog IKEA trgovačkog centra u Hrvatskoj, koji će se nalaziti u općini Rugvici, u istočnom dijelu Zagrebačke županije, između Zagreba, Dugog Sela i Ivanić-Grada.

Radovi u Rugvici već su otpočeli, u tijeku je premještanje melioracijskog kanala, a Hrvatske autoceste pripremaju izbor izvođača radova na premještanju naplatnih kućica s postaje Ivanja Reka, te se čeka građevinska dozvola za rekonstrukciju čvora Ivanja Reka.

Predstavnik tvrtke IKEA Hrvatska, Igor Štefanac, izjavio je kako još ne može reći kada će IKEA točno biti otvorena, ali nakon što dobiju građevinsku dozvolu, trebat će im 12 mjeseci za izgradnju robne kuće i dodatnih 6 mjeseci za trgovački centar.

Ukoliko im se na putu neće pojavljivati nove administrativne prepreke, IKEA bi tako mogla otvoriti svoj trgovački centar krajem 2013., dakle vrlo brzo nakon (očekivanog) ulaska Hrvatske u EU, mada se na hrvatskoj stranici IKEA-e navodi kako će otvorenje biti 2014.

Ukoliko vas zanima kako će izgledati prvi trgovački centar IKEA u Hrvatskoj, pogledajte ovu interaktivnu prezentaciju dolje.

ikea-vodic
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam