Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Igrajte igru zabranjenu u Kini
Članak
Objavljeno: 30.04.2020. 12:11

Coronavirus Attack 

VIDEO: Igrajte igru zabranjenu u Kini

Igra na temu koronavirusa ne dopada se kineskim vlastima jer koloristički podsjeća na kinesku zastavu.

VIDEO: Igrajte igru zabranjenu u Kini

Svima nam je poznato da COVID-19 sigurno nije bezazlena stvar i da pandemiju trebamo shvatiti jako ozbiljno i držati se svih uputa kriznog stožera, no to ne znači da si laganu depresiju izazvanu ostankom kod kuće ne bismo mogli "liječiti" zabavnim sadržajima na temu kojom smo svi okupirani ovih dana.

Indie developer MythZsGame na Steamu je objavio igru Coronavirus Attack u kojoj je cilj igračima spriječiti zombije zaražene koronavirusom da pobjegnu iz zemlje i zaraze čitav svijet. Kako biste u tom uspjeli trebate ubijati zombije antivirusnim virusom koji je razvio tajni laboratorij, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ova simpatična arkadica na temu koronavirusa nije se dopala vlastima u Kini, prvenstveno zbog kolorističke izvedbe u kojoj je pozadina crvena, a stanice antivirusa žute, jer ih je to podsjetilo na kinesku crvenu zastavu sa žutim zvjezdicama, što djeluje kao izrugivanje najmnogoljudnijoj zemlji svijeta koja se prva suočila s COVID-19 prijetnjom.

Pored toga zasigurno im se nije svidjela ni izjava developera koji su rekli da su igru napravili upravo s ciljem protesta protiv kineske vlade jer nisu bili zadovoljni način na koji se Kina nosila s pandemijom.   

To dakako nije razlog da je ne biste zaigrali kako biste se lakše nosili sa strahom koji je izazvala "korona kriza".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->