Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hologrami kao novi marketinški proizvod
Članak
Objavljeno: 13.01.2016. 12:44

CES 2016 

VIDEO: Hologrami kao novi marketinški proizvod

Tvrtka Kino-mo demonstrirala tehnologiju koja će vam omogućiti oglašavanje pomoću holograma.

VIDEO: Hologrami kao novi marketinški proizvod

Na ovogodišnjem CES 2016 sajmu u Las Vegasu, VR i AR proizvodi su zauzeli dosta puno prostora i izazvali veliki interes kod posjetitelja, no dosta veliko zanimanje među poslovnim subjektima izazvala je i prezentacija tvrtke Kino-mo, koja je predstavila svoju hologramsku tehnologiju namijenjenu marketingu.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, hologramska tehnologija londonske tvrtke namijenjena je oglašavanju na otvorenim i zatvorenim prostorima, pa biste uskoro mogli na ulicama, trgovima i u trgovačkim centrima vidjeti holograme koji vas mame da isprobate neki novi proizvod, ili holo-prodavače koji će vas pozivati da uđete u dućan i pogledate što se sve nudi "na akciji".

Njihova tehnologija uključuje jedinicu koja izgleda poput ventilatora, te koristi patentirani setup koji se sastoji od kombinacije procesora, magneta i LED-ova. Kako se elisa "ventilatora" s LED-ovima okreće, stvara se iluzija objekta koji lebdi u zraku.

Ugrađeni procesori i senzori paze na kutove, brzinu i poziciju svakog LED-a, nakon čega šalju signale LED-ovima kako bi se omogućilo stvaranje realističnog 3D prikaza. 

Zahvaljujući tome, moći ćete uživati u pogledu na holograme bez obzira na to iz kojeg ih smjera gledali, a tvrtkama koje će ih koristiti za oglašavanje, ponuditi će se prilično jeftini sustavi, obzirom da se ne radi o nekoj strašno naprednoj i skupoj tehnologiji, već više o zanimljivom idejnom rješenju.

Kino-mo navodi da je ovu tehnologiju već koristio u marketinškim kampanjama velikih brandova poput Samsunga, Intela i Aston Martina, te vjeruje da će ju uskoro prihvatiti i manje tvrtke, dućani, pa čak i ugostiteljski objekti poput restorana i hotela. Baš nas zanima tko će u Hrvatskoj prvi predstaviti svoju hologramsku reklamu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi hologrami marketing CES 2016 Kino-mo
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->