Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2016. 16:58

Oculus Rift 

Osnivač Oculusa se ispričava zbog cijene VR headseta

Nakon objave cijene Oculus Rift VR headseta koji će se početi isporučivati 28. ožujka, sve je više protesta.

Osnivač Oculusa se ispričava zbog cijene VR headseta

Ovih dana Oculus je objavio da je njegova finalna tržišna inačica Oculus Rift headseta krenula u prodaju putem predbilježbi, kako bi se VR "naočale" mogle isporučivati u više od 20 država svijeta počevši s 28. ožujkom 2016.

Uz objavu ove informacije, Oculus je naveo da će cijena Rifta iznositi 599 dolara u SAD-u (4.242 kn), odnosno 699 eura (5.335 kn) u Europi, što je iznad očekivanja mnogih potencijalnih korisnika, koji sve glasnije prosvjeduju.

Naime, u prijašnjim priopćenjima se navodilo da će se Rift prodavati za nekih 1500 dolara, no u kompletu s moćnim PC računalom, pa su mnogi mislili da unutar tog "bundlea" cijena samog headseta ne bi smjela prelaziti 350 dolara za koliko su se prodavale developerske inačice, što je čak jednom dao naslutiti i sam osnivač Oculus VR-a Palmer Luckey.

rift

Brojni prosvjedi i pljuvanja na društvenim mrežama prisilili su Luckeya da se na Redditu javno ispriča za ovakav nesrazmjer u obećanim, očekivanim i konačnim cijenama gadgeta, s time da se sada pokušava vaditi na kriva tumačenja u vezi bundlea od 1500 dolara, te ujedno kaže da je rast cijene izazvan novim komponentama koje se nalaze u finalnoj inačici headseta.

"Da budem potpuno jasan, mi ne zarađujemo novac na Riftu", piše Luckey. "On je skup i košta 599 dolara, no za te novce ćete dobiti puno više nego da ih potrošite za bilo koji drugi elektronički uređaj na tržištu. Izrada telefona koji se prodaju za 599 dolara stvara smo djelić troškova koje mi imamo tijekom proizvodnje".

Nismo baš sigurni koliko nas je Luckey uvjerio da je cijena Rifta opravdana, a da osobno imamo priliku, pitali bismo ga prvo zašto će cijena u Europi biti toliko viša nego u SAD-u. Također ne znamo koliki je utjecaj na formiranje cijene imao njegov prvi gazda Facebook.

Izvor: RedditVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->