Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gadget koji povećava inteligenciju bebama
Članak
Objavljeno: 21.10.2015. 17:08

Starling 

VIDEO: Gadget koji povećava inteligenciju bebama

Na tržištu će se uskoro naći prvi nosivi gadget koji je namijenjen novorođenim stanovnicima našeg planeta.

VIDEO: Gadget koji povećava inteligenciju bebama

Tržište nosivih gadgeta stalno se okreće sve mlađim korisnicima, pa nas uopće ne čudi što se pojavio jedan namijenjen onima koji su tek stigli u naš vrli divni svijet.

Tvrtka VersaMe je na Indiegogo portalu pokrenula kampanju za gadget pod nazivom Starling, koji je namijenjen djeci uzrasta od 0-5 godina, te predstavlja svojevrsni elektronski edukacijski gadget za najmlađe, koji bi im trebao povećati vokabular, pa time automatski i IQ.

Starling dolazi u obliku bedža koji zakačite na djetetovu odjeću, a u sebi posjeduje mikrofon, bateriju i pločicu sklopa s Bluetoothom, te se uparuje s aplikacijom na pametnom telefonu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uz pomoć pametnih algoritama sustav prepoznaje i broji riječi koje su izgovorene djetetu ili u njegovoj blizini. Ti algoritmi riječi prepoznaju detektiranjem prirodnih pauzi između slogova, pa neće zamijeniti izgovorenu riječ s gugutanjem ili plakanjem djeteta. Obzirom na takvu "pamet", Starling se može koristiti na bilo kojim govornim područjima, pa VersaMe vjeruje da bi se mogao proširiti čitavim svijetom Pored toga, valja reći da ovo nije sustav za snimanje, već služi samo za bilježenje količina riječi.  

Prema mnogim psiholozima i znanstvenicima, broj riječi koje dijete čuje u najranijoj fazi života, uvelike utječe na razvoj njegove inteligencije, kao i na emotivni razvoj. To znači da je vrlo važno s djetetom čim više razgovarati, bez obzira na to koliko od toga uspije razumjeti.

"Ako se 82 posto razvoja mozga odvija u prve tri godine života, što može biti važnije od toga da svoje dijete izlažete jeziku čim je to više moguće?", pita se VersaMe.  

Uloga aplikacije na pametnom telefonu je u tome da vam prikazuje koliko riječi je djetetu izgovoreno u bilo kojem trenutku, te da vam savjetuje da s njim pričate više ako ste to zanemarili.  

Cijena gadgeta će biti 129 dolara (867 kn), a kako je vodootporan, izrađen od zdravih materijala, te što ga djeca ne mogu rastaviti i progutati mu dijelove, čini ga idealnim nosivim gadgetom za najmlađe.

Hoće li ovo doista povećati IQ ljudi koji će ga nositi u prvim danima života, saznat ćemo za nekih 18 godina. 

Izvor: Starling

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam