Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: Najpraktičniji univerzalni motor za bicikle
Članak
Objavljeno: 20.10.2015. 15:01

ShareRoller V3 

Video: Najpraktičniji univerzalni motor za bicikle

Ako svojem biciklu ili romobilu želite dati električni pogon, ovo je najjednostavnije rješenje.

Video: Najpraktičniji univerzalni motor za bicikle

Tvrtka Shareroller LLC, na tržište želi izbaciti svoj najnoviji električni pogonski sustav za električne bicikle i romobile Shareroller V3, pa je pokrenula crowdfunding kampanju na Indiegogou, kojom želi prikupiti 50.000 dolara kroz sljedećih 30 dana, te ga prodavati po cijeni od 600 dolara (4032 kn).

Mada smo do sada već vidjeli nekoliko projekata električnih motora koji se mogu instalirati na svaki bicikl, ovaj nam se čini nekako najjednostavniji, najkompaktniji i najuniverzalniji, obzirom da se osim na biciklima može koristiti i na scooterima (romobilima). Pored toga, ShareRoller V3 se vrlo jednostavno skida s bicikla, nakon čega ga možete jednostavno spremiti, recimo u torbu za laptop.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, sustav funkcionira na taj način da motor prenosi kretnju na zupčanik koji okreće kotač bicikla ili romobila direktnim kontaktom na gumu, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Pored toga, zanimljiva značajka je bežično upravljanje motorom putem Bluetootha, što će vas u potpunosti osloboditi žica, te vam pružiti vožnju u tri moda, Throttle Control, TailWind Cruise Control i Full Pedelec.

Throttle kontrol omogućuje da motorom upravljate stiskanjem ili otpuštanjem ručice gasa (bežične), dok vam TailWind Cruise Control donosi konstantnu (Low, Medium, ili High) razinu pomoći pri pedaliranju, pa možete odlučiti koliko ćete se mučiti vožnjom uz korištenje svojih mišića.

Ukoliko pak izaberete Full Pedelec mode, uz jednostavnu instalaciju opcijskog sustava senzora s 12 pozicija, moći ćete odrediti da vam motor pomaže u vožnji prema tome koliko pedalirate, a uz Sharerollerov softverski sustav moći ćete prilagoditi maksimalnu brzinu lokalnim prometnim propisima.

Za biranje modova vožnje i podešavanje željenih performansi možete koristiti aplikaciju na svojem pametnom iOS ili Android telefonu.

Jedna od prednosti ovog električnog pogona je i mogućnost odvajanja i zamjene baterijskog paketa u samo nekoliko sekundi.

Shareroller dolazi s motorom od 750 vata, koji omogućuje vožnju brzinom do maksimalnih 45 km/h, doseg do 80 km, a baterija se do vrha puni na običnoj utičnici za 2 sata. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Ključne riječi električni motor ShareRoller V3
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam