Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Desktop genetski inženjering za svakoga
Članak
Objavljeno: 19.10.2015. 13:14

Amino 

VIDEO: Desktop genetski inženjering za svakoga

Svi zainteresirani za bioinženjering sada mogu nabaviti kompaktni komplet za izradu virusa u kućnoj radinosti.

VIDEO: Desktop genetski inženjering za svakoga

Na crowdfunding portalu Indiegogo, nedavno se pojavio projekt pod nazivom Amino, koji predstavlja jedinstveni kompaktni desktop sustav koji će svakome omogućiti bavljenje bioinženjeringom.

Projekt je plod mlade znanstvenice i dizajnerice Julie Legault, a nastao je uz potporu i stručnu pomoć Sveučilišta MIT, akceleratora za sintetsku biologiju Indie Bio, te fondacije Shuttleworth.

Ukratko rečeno, u ovom kompaktnom laboratoriju veličine kofera, dobit ćete kompletan biološki laboratorij koji će vam omogućiti uzgoj živih stanica, te koristiti za izradu raznih biomaterijala, genetski modificirane hrane, lijekova, kao i za razvoj projekata iz biotehnologije. Pored toga, Amino vam nudi i prikupljanje podataka u realnom vremenu, a njegova autorica tvrdi da će se prije svega koristiti za edukaciju u školama i na fakultetima, no također nudi i mnoge mogućnosti koje bi mogli koristiti profesionalni znanstveni laboratoriji.

To znači da ćete ovaj bioinženjerski komplet moći koristiti kako biste naučili ponešto o uzgoju stanica i genetici, no također će vam koristiti i ako poželite zaroniti dublje u znanstvena istraživanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Drugim riječima, sada možete dati svoj doprinos razvoju genetski modificiranih biljaka i životinja (ljudi?), napraviti vlastiti virus koji će obogatiti energetiku (ili poharati pola čovječanstva), a možda ćete izmisliti lijek za sve bolesti (osim gluposti).

Amino laboratorij će postati vaš ako uložite najmanje 500 dolara (3.341 kn) u kampanju na Indiegogou. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam