Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Futuristički Lincoln s igračkom umjesto volana
Članak
Objavljeno: 19.08.2022. 10:33

Lincoln Model L 100 

VIDEO: Futuristički Lincoln s igračkom umjesto volana

Lincoln je u svom konceptu električnog autonomnog automobila donio nevjerojatan i šokantan dizajn.

VIDEO: Futuristički Lincoln s igračkom umjesto volana

Na Tjednu automobila u Montereyu, Lincoln je otkrio model L100, svoj futuristički koncept "elektrificirane mobilnosti", koji crpi inspiraciju iz prve luksuzne limuzine tvrtke, modela L iz 1922. godine. 

l3

U svojoj objavi Fordov luksuzni brand Lincoln kaže da kao i njegov prethodnik prije Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stupanj raskoši. “Tehnologije baterijskih ćelija i pakiranja sljedeće generacije, isporučit će revolucionarnu gustoću energije", navodi Lincoln, no ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će dometa nove baterije omogućiti.

Jedan od najzanimljivijih detalja u L100 dolazi u obliku interaktivne digitalne ploče koja se nalazi između prednjih sjedala, te predstavlja dodatno sučelje za upravljanje svim funkcijama automobila, a osim dodirnog zaslona sadrži i figuricu auta za koju nisu objasnili kakva će joj biti funkcija, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da je auto zamišljen kao potpuno autonoman, u njemu nema volana i pedala, pa je i interaktivna ploča više u funkciji dizajna jer je za pretpostaviti da će Model L 100 imati mogućnosti glasovne komunikacije, pa se doista nećete morati previše brinuti oko upravljanja.

l8

"Konceptna vozila omogućuju nam da ponovno zamislimo i ilustriramo kako nova iskustva mogu oživjeti uz pomoć naprednih tehnologija i omogućuju našim dizajnerima više kreativne slobode nego ikad prije", izjavio je Anthony Lo, Fordov glavni direktor dizajna.

Ostali fantastični detalji dizajna uključuju interijer sa sjedalima u prvom redu koja se mogu okrenuti prema putnicima straga, digitalni pod i nadstrešnicu koji mogu projicirati realistične animirane scene na pod i strop, dugački stakleni krov i vrata s obrnutim šarkama koja se otvaraju poput ljiljana.

Još uvijek nema riječi o tome hoće li iz ovog koncepta proizići neko vozilo serijske proizvodnje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Lincoln L100
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->