Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Naoružani roboti psi čuvaju Cape Canaveral
Članak
Objavljeno: 10.08.2022. 12:22

Ghost Robotics 

VIDEO: Naoružani roboti psi čuvaju Cape Canaveral

US Space Force je angažirao robote Ghost Roboticsa za potrebe nadzora i inspekcija u svojem svemirskom centru.

VIDEO: Naoružani roboti psi čuvaju Cape Canaveral

Svemirski odjel američke vojske US Space Force, započeo je testirati četveronožne robote tvrtke Ghost Robotics za potrebe stražarenja, nadzora i inspekcija u svojem svemirskom centru u Cape Canaveralu.

Za potrebe testiranja angažirana su dva Vision 60 Q-UGV robota koji se mogu konfigurirati na više načina i opremati raznom vrstom opreme, uključujući snajperske puške i eksplozivne naboje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za osnovne potrebe Space Forcea, roboti psi su opremljeni raznim vrstama optičkih i akustičkih senzora, a u svojim zadaćama mogu djelovati autonomno ili uz pomoć ljudskog operatera.

1000w_q75 (1)

Robotima se može upravljati glasovnim komandama i programirati ih da prepoznaju svoje "gospodare" vizualno i glasovno kao pravi psi, a prodaju se po cijeni od 150.000 dolara, što je dvostruko više u odnosu na Boston Dynamicsove Spot robote koji se više koriste za potrebe znanstvenih istraživanja i u edukaciji robotičara.

VIDEO-Robot-sa-snajperom-je-nocna-mora_VIDIClanakNaslovna

Ghost Roboticsov četveronožni robot težak je 51 kg, može postići maksimalnu brzinu od 10,7 km/h, s jednim punjenjem baterija prijeći 10 km, raditi 3 sata i nositi do 10 kg dodatnog tereta, a za kompletno postavljanje i puštanje u rad mu je potrebno 15 minuta.

1000w_q75 (2)

Za razliku od Spota, ovaj robot je znatno izdržljiviji za rad na svim vrstama terena i uvjetima koji mogu uključivati borbena djelovanja, požare, zračenje, a može se konfigurirati i za rad u vodi i pod vodom.

Space Force zasad nema planova da Vision 60 Q-UGV robota pošalje u svemir.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->