Nalazite se
  • Pop Tech
  • Half Life: Alyx je najiščekivanija igra godine
Članak
Objavljeno: 01.01.2020. 13:18

Valve 

Half Life: Alyx je najiščekivanija igra godine

Half-Life se vraća u VR okruženju i donosi sve najbolje iz legendarnog serijala.

Half Life: Alyx je najiščekivanija igra godine

Obzirom na najave novih high-end konzola Sonya i Microsofta, obilje novih naslova svih žanrova, mogli bismo reći da će 2020. biti jedna jako uzbudljiva gamerska godina.

Mada su proteklih nekoliko godina glasine često zazivale Half-Life 3, njegov izlazak se zasad ipak nije dogodilo, ali nam zato u ožujku dolazi igra Half Life: Alyx, koja čuvenu franšizu dovodi u VR okruženje.

Valve smatra da će upravo ovaj naslov doprinijeti povećanoj popularnosti VR igranja, a za Half Life: Alyx ćete si morati nabaviti Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift ili Windows Mixed Reality headset, obzirom da će igra biti podržana upravo od strane tih platformi.

Što se radnje tiče, ona predstavlja neku vrstu prequela Half-Lifea 2 i prati priču Alyx Vance prije dolaska Gordona Freemana u City 17.

Kao što vjerojatno dobro znate, u prvom Half-Lifeu ste se našli usred masovnog napada alienske zombi epidemije u Black Mesa postrojenju, a Half-Life: Alyx će popuniti praznine između prvog i drugog dijela obiljem novih detalja, zbivanja i borbi protiv alienskih jedinica Combine. U ulozi Alyx Vance vodit ćete pokret otpora protiv aliena i surađivati sa znanstvenicima među kojima je i vaš otac Dr. Eli Vance.

Što se gameplaya tiče, Valve se doista potrudio donijeti sve ono najbolje iz prošlih Half-Life naslova, pa ćete osim čistog napucavanja običnim oružjem i gravity gunom morati rješavati razne zagonetke, nadograđivati opremu i oružje, pomagati u znanstvenim istraživanjima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Iz viđenog u traileru moramo priznati da bi ovo doista mogao biti jaki adut za VR gaming, jer imamo osjećaj da je Valve postavio neke nove standarde za FPS u virtualnoj stvarnosti, pa igra djeluje fluidnije od svih drugih VR naslova koje smo imali prilike vidjeti/igrati. Još samo kada bi 2020. donijela i znatni pad cijena high-end VR headsetova, mogli bismo se okladiti da će se VR gaming ove godine doista žestoko zahuktati.

Je li ovo znak da Half-Life 3 neće stići ni ove godine teško je reći, ali nekako nemamo najbolji osjećaj po tom pitanju.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->