Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni skuter na napuhavanje
Članak
Objavljeno: 14.05.2020. 14:03

Poimo 

VIDEO: Električni skuter na napuhavanje

Mali električni skuter je dizajniran kako biste ga mogli nositi u ruksaku.

VIDEO: Električni skuter na napuhavanje

Znanstvenici i inženjeri Sveučilišta u Tokiju predstavili su električni skuter na napuhavanje pod nazivom Poimo koji možete nositi u ruksaku i potom ga električnom pumpom napumpati za samo malo više od jedne minute, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Japanski inženjeri su osim praktičnosti korisnicima željeli ponuditi i dodatnu dozu sigurnosti, jer struktura napuhana poput gumenog čamca znatno smanjuje mogućnosti ozljeda prilikom pada ili sudara. Za ugodnu vožnju preporučuju da Poimo napumpate između 40 ili 50 kilopaskala što nije previše, osim ako ćete ga pokušati napuhati na vlastita pluća.

Osim temoplastične poliuretanske "šasije" Poimo posjeduje i 5 čvrstih komponenti, odnosno 2 para kotača, električni motor, bateriju i upravljač s ugrađenim bežičnim kontrolerom, a ukupna težina mu iznosi 5,5 kg. Znanstvenici kažu da će mu težinu još više smanjiti ukoliko će ga početi proizvoditi serijski. Za sada nije poznato kojom se maksimalnom brzinom može kretati, niti koliko mu traje baterija.

Mislite li da bi vam ovo dobro došlo za zujanje po gradu, bez obzira što doista izgleda malo smiješno?Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->