Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Autonomni dron koji se ne može slupati
Članak
Objavljeno: 09.10.2019. 09:28

Skydio 2 

VIDEO: Autonomni dron koji se ne može slupati

Skydio 2 u sebi posjeduje NVIDIA Jetson TX2 AI računalo i sustav preciznog praćenja.

VIDEO: Autonomni dron koji se ne može slupati

Proizvođač dronova Skydio lansirao je svoj novi dron Skydio 2 koji je opremljen sa 6 kamera za navigaciju (po 3 gore i 3 dolje) te Sony IMX577 f/2.8 senzorom i QualcommRedDragon QSC605 SoC-om, za koji kažu da predstavlja pravu leteću autonomnu studijsku kameru.

Glavna kamera je stabilizirana troosovinskim gimbalom i snima 10-bitni 4K 60 fps HDR video te 12,3 MP fotografije. Dron radi na NVIDIA Jetson TX2 AI računalnoj platformi koja ima 256 GPU jezgri.

Dron se može koristiti na brojne načine korištenjem Android i iOS aplikacije, joystick kontrolera na koji možete staviti telefon kao zaslon, ili Skydio Beaconsa, odnosno "mamca" koji omogućuje dronu da vas pomoću GPS-a autonomno prati gdje god se nalazili, čak i ako vas u trenutku praćenja ne vidi, kao što možete vidjeti u ovom videu

Sustav za praćenje je u stanju istovremeno pratiti do 10 objekata interesa, a AI za izbjegavanje prepreka gleda oko sebe u 360 stupnjeva pomoću 6 kamera i mapira okoliš u realnom vremenu poput lidara.

Koliko je AI za autonomni let dobar svjedoči podatak da će vam tvrtka vratiti novce ako ga uspijete slupati, pod uvjetom da ga niste vozili u lošim vremenskim uvjetima, odnosno noću, po kiši, na jakom vjetru, magli, itd.

Baterija drona potrajat će vam do 23 minute, domet mu iznosi do 3,5 km, a maksimalna brzina tijekom autononog leta 60 km/h.

Dron se prodaje po cijeni od 999 dolara, a više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->