Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sony potvrdio ime i datum izlaska nove konzole
Članak
Objavljeno: 09.10.2019. 15:22

Sony 

Sony potvrdio ime i datum izlaska nove konzole

Jedna od glavnih inovacija će biti potpuno novi kontroler koji zamjenjuje Dual Shock.

Sony potvrdio ime i datum izlaska nove konzole

Predsjednik i CEO Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan, potvrdio je da će se nova Sonyeva igraća konzola zvati PlayStation 5 i objavio da će izaći uoči božićnih i novogodišnjih praznika 2020. godine.

Mada većinu detalja o novoj konzoli nije rekao, navodi kako će jedna od najvećih inovacija biti potpuno novi kontroler, koji će umjesto klasičnog Dualshock joypada s "drmanjem" postati kontroler s "haptičkim feedbackom". To će igračima omogućiti znatno širi spektar odziva, pa ćete zabijanje autom u zid doživjeti drugačije od recimo faula u simulaciji nogometa. Pored toga novi kontroler će vam pružiti osjećaj dodira različitih tekstura kada ćete recimo trčati kroz travu ili se probijati kroz mulj.

Druga zanimljiva implementacija u kontroleru odnosi se na nove "adaptive trigger" gumbe koji će zamijeniti L2 i R2. Oni će igračima pružiti taktilni osjećaj pri zatezanju luka i strijele ili ubrzavanju off-road vozila kroz teren prepun kamenja.

Game developeri su već počeli dobivati prve prototipe kontrolera kako bi mogli razvijati igre u kojima će nove značajke biti iskorištene na najbolji način.

U ovom trenutku još nije poznato koje će nove igre biti lansirane zajedno s konzolom, no Ryan je nabrojio neke PlayStation 4 hitove koji će izaći tijekom ove ili iduće godine među kojima su Death Stranding (8. studenog 2019.), The Last of Us Part II (21. veljače 2020.) i Ghost of Tsushima koji još nema točan datum izlaska.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->