Nalazite se
  • Pop Tech
  • Predstavljen prvi hrvatski igraći kabinet
Članak
Objavljeno: 20.11.2018. 17:28

Gamechuck 

Predstavljen prvi hrvatski igraći kabinet

 „Pri izradi cijelog kabineta fokusirali smo se na funkcionalnost, ali i na dizajn. Htjeli smo da podsjeća na stare kabinete, ali uz modern štih.“

Predstavljen prvi hrvatski igraći kabinet

Arkadne igre dobile su hrvatskog predstavnika, a ljubitelji velikih raznobojnih igraćih strojeva i oni mlađi (poput mene) imaju priliku vratiti se u pikselasti gaming 80-ih i 90-ih retro konzolom pod nazivom Gamechuck.

Gamechuckom Igor Kolar i Aleksandar Gavrilović žele odati počast arkadnim igrama poput Jazza Jackrabbita, Space Invadersa i Pac-Mana, a ova modernizirana konzola kao da vrišti old school. „Pri izradi cijelog kabineta fokusirali smo se kako na funkcionalnost, tako i na dizajn. Htjeli smo da podsjeća na stare kabinete, ali uz modern štih“, rekao je na predstavljanju dizajner i suosnivač Gamechucka Igor Kolar.

Za razliku od starih arkadnih kabineta Gamechuckov će konstantno biti povezan na internet kako bi, nadaju se, svi korisnici mogli vidjeti lokalne, a ubuduće i globalne high-scoreove – one "impozantne" brojke zbog kojih bi nakratko čak i pucala prijateljstva.

IMG_20181120_160350

„Prvenstveno bismo ponudili naš kabinet kafićima, poslovnim centrima, no ne bi bili izostavljeni ni privatni korisnici“, kazao je Igor te dodao kako je jedan od ciljeva oživjeti društveni aspekt igranja arkada u barovima. Najavljena cijena mogla bi premašiti i 3000 eura, zavisno o hardveru i vrsti izvedbe (stajaća ili stolna inačica).

Igre će pogoniti Arduino, Raspberry Pi (čitaj: RetroPie emulator!) te Android TV Box, a dvojac iz Gamechucka nada se kako će community dati svoj udio cjelokupnom projektu nekom idejom za igru ili potencijalnom suradnjom s nekim od developera igara. Zasad se nudi nekoliko predinstaliranih igara iz radinosti Gamechuck studija, a uz dodatak već spomenutog Raspberry Pi-a broj igara može porasti, doslovno, koliko korisniku srce poželi.

Do kraja godine usavršavat će svoj arkadni kabinet, a ovoga se tjedna na Reboot InfoGameru možete vratiti u budućnost i isprobati Gamechuck kabinet.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam