Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Boston Dynamicsovi roboti vide u 3D
Članak
Objavljeno: 03.04.2019. 12:36

Boston Dynamics 

VIDEO: Boston Dynamicsovi roboti vide u 3D

Roboti Boston Dynamicsa dobivaju 3D vision sustav temeljen na dubokom učenju.

VIDEO: Boston Dynamicsovi roboti vide u 3D

Boston Dynamicsovi roboti koji nas često fasciniraju, oduševljavaju, a pomalo i plaše, dobit će novi sustav 3D računalnog vida koji se temelji na dubokom učenju. Nove "oči" roboti će dobiti zahvaljujući akviziciji tvrtke Kinema Systems koju je Boston Dynamics kupio za nepoznati iznos, a za početak će se naći u industrijskim Handle robotima koji služe za rukovanje robom u skladištima i tvorničkim pogonima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući novom AI sustavu 3D vida, robot je u stanju prepoznavati različite proizvode raznih veličina bez obzira kako bili orijentirani i smještati ih na pokretnu traku ili utovarivati na police i vozila brzinom od 4,5 sekundi po komadu pa vjerujemo da će se ubrzo naći u brojnim skladištima širom svijeta. Možda ga nabavi i Tokić za svoje skladište u kojem će surađivati s hrvatskim robotom Gideon Brothersa.

Iako se sustav za sada ugrađuje samo u industrijske robote, za očekivati je da će se uskoro naći i u spasilačkim, policijskim i vojnim robotima Boston Dynamicsa, kako bi vas mogli lakše prepoznati i zgrabiti kada dobiju zapovijed da vas "terminiraju".  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->