Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Kako puca ruski shotgun dron
Članak
Objavljeno: 31.03.2019. 12:47

Moscow Aviation Institute 

VIDEO: Kako puca ruski shotgun dron

Proizvođači ovog drona tvrde da nije namijenjen za pucanje po ljudima. Svi im vjerujemo.

VIDEO: Kako puca ruski shotgun dron

Grupa studenata iz zrakoplovnog sveučilišta Moscow Aviation Institute, razvila je malu dron letjelicu u koju je integrirana puška i moramo priznati da djeluje prilično zastrašujuće, iako studenti tvrde da nije namijenjena za pucanje po ljudima.

Njihova namjera je bila napraviti malog električnog drona s vertikalnim uzlijetanjem koji je namijenjen za rušenje malih letjelica, odnosno drugih dronova.

Dron posjeduje specijalni patentirani sustav za stabilizaciju leta tijekom pucanja i naoružan je Vepr-12 poluautomatskim shotgunom, a pucanjem i letenjem upravlja operater na zemlji.

VEPR-12 zapravo predstavlja trup letjelice, pa bi se moglo reći da je ovo puška s krilima i propelerima.

Tijekom demonstracije Rusi su pokazali kako je dron izuzetno precizan i učinkovit u zračnoj borbi, prvo protiv balona, a potom i protiv malog zrakoplova na radio upravljanje, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Prema pisanju ruskih medija, za njihov izum je već zainteresirana vojska i policija, pa bismo male naoružane dronove uskoro mogli vidjeti u operativnim jedinicama. Teško je povjerovati da ih neće koristiti za pucanje po ljudima.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Rusija dron puška Vepr-12
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->